Antena Meniu Search
x

Miniștrii, muți în Parlament. Doi dintre membrii Executivului au deschis gura de la tribuna parlamentului doar cât să rostească jurământul de credinţă

Miniștrii, muți în Parlament. Doi dintre membrii Executivului au deschis gura de la tribuna parlamentului doar cât să rostească jurământul de credinţă.

Vezi și

Miniștrii, muți în Parlament. Doi dintre membrii Executivului au deschis gura de la tribuna parlamentului doar cât să rostească jurământul de credinţă.

Poate vorbesc mai mult la şedinţele de guvern, pentru că în parlament abia au rostit câteva cuvinte. 

Dintre cei 28 de membrii ai Guverului, 18 sunt şi parlamentari.

Șeful guvernului, Mihai Tudose, s-a ridicat din fotoliu de deputat, pentru a lua cuvântul, doar de cinci ori.

Însă, cei doi miniştri care într-un an de parlament au rostit doar jurământul de credinţă sunt Gabriel Petrea, deţinătorul profoliului consultării publice şi Toma Petcu, de la energie. Cu doar două luări de cuvânt de la tribună sunt miniştrii Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu şi Mircea Dobre. Nici şefa poliţiştilor, Carmen Dan, nu şi-a impresionat colegii din Senat prin discursurile rostite în plen. Doar de trei ori a mers la microfon, binenţeles, odată pentru jurământ. Tot de trei ori s-a ridicat în picioare pentru a le vorbi colegilor şi Paul Sănescu, cel care i-a luat locul lui Sevil Shhaideh la ministerul dezvoltării regionale. Ministrul muncii, OlguţaVasilescu este mai cunoscută de la televizor decât din parlament, pentru că de la microfonul Camerei Deputaţilor a luat cuvântul doar de şapte ori a câte trei minute. La fel se poate spune şi despre deţinătorul portofoliului de la Educaţie, Liviu Pop , care mai mult s-a făcut remarcat prin greşelile gramaticale decât pentru cele 10 luări de cuvânt din plenul Senatului. De mai multe ori a vorbit ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, de 18 ori, al Apărării, Mihai Fifor, de 20 de ori şi de la Cultură, Lucian Romaşcanu, de 24 de ori. Însă, chiar dacă este aproape necunoscut ca membru al cabinetului Tudose, Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu parlamentul, a vorbit cel mai mult de la microfon, de 34 de ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Miniștrii, muți în Parlament. Doi dintre membrii Executivului au deschis gura de la tribuna parlamentului doar cât să rostească jurământul de credinţă