Antena Meniu Search
x

Promisiunile miniștrilor care au fost la Transporturi însumează peste 8 mii de km de autostradă

Am avut 25 de miniştri ai transporturilor în ultimele trei decenii şi tone de promisiuni! Cu ce ne-am ales? Cu vorbe-n vânt şi cu nici o mie de kilometri de autostradă.

Vezi și

Am avut 25 de miniştri ai transporturilor în ultimele trei decenii şi tone de promisiuni! Cu ce ne-am ales? Cu vorbe-n vânt şi cu nici o mie de kilometri de autostradă. Am fi putut avea şosele de mare viteză în toată ţara, dar, din cauza incompetenţei, am ajuns să ne bucurăm, cu ropote de aplauze şi panglici, când se mai deschide câte un tronson de nici 10 kilometri.

De-a lungul anilor, sutele de kilometri de autostradă au ieşit din gurile miniştrilor transporturilor, sub formă de promisiuni, precum panglicile din jobenul unui iluzionist. 

Ludovic Orban, fostul ministru al Transporturilor: "În perioada care va veni se vor realiza în următorii 8 ani peste 2.000 de km de autostradă şi de drumuri expres."

Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor: "Pentru acest an am estimat că vom da în funcţiune, vorbesc despre loturile 2,4 şi 4 Lugoj-Deva, loturile 3 si 4 Sebes Turda, cât şi tronsonul Bucureşti Ploieşti. Undeva la 90 de km de autostradă."

Felix Stroe, fostul ministru al Transporturilor: "La anul vom da în funcţiune un număr important de km de autostradă şi estimez că vor fi minim 150."

Dacă am fi pus cap la cap toate promisiunile miniştrilor Transporturilor din ultimii 29 de ani ar fi trebuit să avem până acum peste 8.000 km de autostradă. Dacă ar fi fost construiţi în linie dreptă am fi putut să ajungem direct din Bucureşti în Beijing. 

Dar ne întoarcem în realitatea românească: autostrada Bucureşti-Ploieşti trebuia să fie gata pe 17 noiembrie 2017.

După un an de amânări, cei 15 muncitori care lucrează aici nu par să se grăbească. 

Unii îşi beau cafeaua liniştiţi în utilaje, alţii stau pe telefon ori cu lopata într-o mână şi cu seminţele în alta. 

Şi aşa se întâmplă pe multe şantiere. De la începutul anului au fost deschişi 29 de kilometri din autostrada Sebeş-Turda, lucrare începută acum 4 ani. Urmează încă pe atât: 6 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, aproape 10 între Gilău şi Nădăşelu şi 14 între Ungheni şi Iernut. Nu sunt promisiuni, ne asigură, precaut, actualul ministru al Transporturilor. 

Lucian Sova, ministrul Transporturilor: "Eu îmi amintesc că am estimat pentru că a promite nu cred că este un lucru plăcut. Estimările mele au fost că am putea pune în circulaţie în jur de 60 de km de autostradă, obiectiv pe care ni-l vom atinge."

Deocamdată, autorităţile au mai inaugurat, cu mare mândrie, nici 10 kilometri din autostrada Transilvania. 14 ani le-a luat să-i construiască. 

Miniştrii au promis, nu au făcut, au plecat şi noi am rămas cu 777 de km de autoastradă, cel mai puţin din Uniunea Europeană, dar şi cu pierderi uriaşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Promisiunile miniștrilor care au fost la Transporturi însumează peste 8 mii de km de autostradă