Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne anunță prioritățile mandatului său. Organizarea alegerilor, reorganizarea DIPI și intervenția în situații de urgență

Imediat după depunerea jurământului la Cotroceni, Dragoș Tudorache, proaspăt numit ministru de Interne, a anunțat că are de gând să asigure continuitatea activității Ministerului de Interne și să se asigure că procesul electoral urmează să se desfășoare în condiții optime, dar nu doar atât.

Imediat după depunerea jurământului la Cotroceni, Dragoș Tudorache, proaspăt numit ministru de Interne, a anunțat că are de gând să asigure continuitatea activității Ministerului de Interne și să se asigure că procesul electoral urmează să se desfășoare în condiții optime, dar nu doar atât.

“Am ținut să dau un mesaj de continuitate în minister, este un minister foarte important pentru siguranța publică. Cât despre priorități cu care am venit aici, e clar că, pentru acest Guvern și pentru mine personal, în următoarele trei luni este esențial să asigurăm o pregătire a procesului electoral fără sincope. Competența AEP este limpede, dar MAI trebuie să susțină aceste activități. Săptămâna trecută a fost aprobat calendarul desfășurării procesului electoral, cât și măsurile aferente. Începând de mâine, voi crea o structură de organizare a alegerilor, o structură de comandă care va ține permanentă și cu AEP, dar o structură care să poarte și un dialog continuu cu partidele politice.”

“Obiectivul meu este să mențin neutralitatea și echidistanța totală a acestui minister, a tuturor celor care luicrează în acest minister, este un mesaj clar dat și in structura de comandă. Este un mesaj pe care îl voi da și prefecților. Este esențial pentru mine ca acest minister să rămână echidistant și neutru. Eficiența este important, integritatea procesului electoral este foarte importantă.”

Ministrul Dragoș Tudorache a explicat și că a fost mandatat să aducă modificări în structura serviciului de informații al MAI, celebrul “Doi și un sfert”.

“Am mandat de a găsi cele mai bune măsuri prin care să eficientizăm activitatea DIPI, să asigurăm o responsabilizare atât în minister, dar și în exterior, față de Parlament. Sper să vin cu măsuri concrete în următoarele două săptămâni, prin care să asigurăm aceste măsuri.”

Tudorache a continuat lista de priorități și a explicat că are de gând să continue eficientizarea sistemului de răspuns în situații de urgență.

“Reorganirea sistemului de răspuns în situații de urgență. Deja din primele luni ale anului, s-a revăzut complet cadrul reglementar al ISU, din punctul meu de vedere rezultatul este bun. Acum trebuie să ne asigurăm că acest cadru nou, mult mai simplificat, să și funcționeze în practică. Sper să nu avem situații în care să demonstrăm aceste rezultate.”

“Nu ignor zonele de competență specifică ale MAI, de la criminalitate, migrație și alte elemente de ordine publică. Un rezultat concret al acestui Guvern este că avem cea mai mică rată de infracționalitate din ultimii ani. Din punct de vedere al migrației, domeniu care a generat dezbateri foarte aprinse la nivel internațional, ați observat că în ultimele săptămâni au fost imigranți care au testat granițele din vest, reacția a fost foarte promptă și vrem să colaborăm cu vecinii sârbi, să organizăm patrule comune. Pregătirea la nivel de poliția de frontieră trebuie să fie maximă.”

Vezi și  BREAKING NEWS: Dragoş Tudorache a depus jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne

Tudorache nu a evitat nici combaterea infracțiunilor în domeniul silvic:

“O altă prioritate a mea va fi combaterea infracțiunilor în domeniul silvic. Premierul investește foarte mult în acest domeniu și vreau să mă asigur că vom avea toate resursele pentru a combate aceste infracțiuni, indiferent că vorbim de persoane fizice sau juridice. Voi demonstra tolerană zero dacă voi descoperi că există cadre din MAI implicate în aceste procese.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ministrul de Interne anunță prioritățile mandatului său. Organizarea alegerilor, reorganizarea DIPI și intervenția în situații de urgență