Antena Meniu Search
x

”Arhiva SIPA, o pată pe obrazul justiției române.” Tudorel Toader dezvăluie pașii privind desecretizarea arhivei SIPA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, sâmbătă seara, că pasul doi cu privire la arhiva SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informațiilor.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, sâmbătă seara, că pasul doi cu privire la arhiva SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informațiilor.

"Arhiva SIPA — o pată pe obrazul justiției române! Pasul 2 — promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor, pasul 3 — comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale, distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!", a scris Toader, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Toader a scris luni dimineața pe pagina de Facebook că adevărul trebuie să fie scos la suprafață, indiferent dacă acesta este plăcut sau neplăcut.

"Arhiva SIPA — o pată pe obrazul justiției române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas — voi publica numele celor care au "vizitat" arhiva, eventual și numărul "vizitelor" efectuate!", a afirmat ministrul Justiției.

Ministerul Justiției a publicat joi dimineața o listă a celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al ANI. Potrivit sursei citate, în 2013 s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, și au avut acces Florian-Teodor Andronache, Marius Ștef, Adrian Oltenaș, Nicolae Tiliban.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA au fost mai multe vizite decât cele 22 prezentate în lista publicată joi.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » ”Arhiva SIPA, o pată pe obrazul justiției române.” Tudorel Toader dezvăluie pașii privind desecretizarea arhivei SIPA