Antena Meniu Search
x

Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență

Vezi și

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Actualizare 08.50. Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență. În același dosar Marian Căpățână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Decizia instanței nu este definitivă.

În același dosar Marian Căpățână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executareMagistraţii Tribunalului Constanţa se pronunţă azi în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă.

Fratele fostului preşedinte este acuzat că a primit 250.000 de euro de la familiu lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor.

Procurorii au cerut şapte ani de închisoare pentru fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Scandalul dintre fratele lui Traian Băsescu şi familia lui Bercea Mondial a avut în 2015 un prim deznodământ. Pe 29 octombrie 2015, fiul lui Bercea Mondial a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru şantaj.Este pedeapsa maximă în acest dosar, în care rudele lui Bercea sunt acuzate că l-au şantajat pe fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu. Izaura Anghel şi soţul acesteia au fost condamnaţi la 4 ani şi şase luni de închisoare.

Pe 11 decembrie însă, procurorii au cerut pentru fratele fostului preşedinte o pedeapsă cu închisoare de 7 ani, dar şi confiscarea sumei de 250.000 de euro, pe care Mircea Băsescu ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare