Antena Meniu Search
x

Carmen Dan, la dezbaterea moţiunii împotriva sa, în Camera Deputaţilor: "Moţiunea este o compunere lipsită total de argumente raţionale, un amalgam de scenarii"

Camera Deputaţilor dezbate marţi moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, numită “Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”.

Carmen Dan, la dezbaterea moţiunii împotriva sa, în Camera Deputaţilor: "Moţiunea este o compunere lipsită total de argumente raţionale, un amalgam de scenarii" - Hepta

Camera Deputaţilor dezbate marţi moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, numită “Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”.

Carmen Dan este de părere că moţiunea nu e nimic altceva decât o compunere lipsită total de argumente raţionale, un amalgam de scenarii, care conţine doar pasaje regăsite în presă, ea acuzând opoziţia de interese politice meschine.

Ministrul de Interne susţine din nou că intervenţia jandarmilor la protestul din 10 agust s-a făcut în baza acordului verbal dat de prefect, redactarea ordinului de intervenţie făcându-se ulterior.

Carmen Dan a mai spus că în lege se vorbeşte doar de aprobarea, de acordul dat de prefect unei acţiuni, nu de semnarea unui document intitulat "ordin de intervenţie”.

"Dacă nu este prefectul acolo? Aşteaptă Jandarmeria să vină pprefectul de acasă să redacteze ordinul?”, a adăugat ministrul de Interne.

"A trecut o lună de la miting şi observ aceeaşi superficialitate în abordarea legalităţii intervenţiei jandarmilor. În lege se vorbeşte doar de aprobarea prefectului pentru intervenţia în forţă. Înseamnă acordul unei acţiuni. Vă reamintesc ce am declarat pe 11 august. Nu am declarat că semnează. Intervenţia se face în baza acordului, nu în baza semnării documentului intitulat ordin de intervenţie. Astfel de decizii se iau în mod operativ. Dacă nu este prefectul acolo? Aşteaptă Jandarmeria să vină prefectul de acasă să redacteze ordinul? Credeţi că prefectul se află la orice manifestare? Se opreşte timpul în loc în aşteptarea ordinului redactat? (...) Ordinul de intervenţie poate fi şi verbal, iar redactarea lui se face ulterior”, a declarat marţi în Parlament ministrul Carmen Dan.

Ea a spus că este regretabil că au fost afectaţi de intervenţia jandarmilor şi oamenii paşinici.

"Este regretabil că intervenţia a afectat şi oamenii paşnici, şi prezint scuze. Am convingerea că oamenii s-au dus să participe la un protest paşnic, alţii însă s-au dus cu intenţia de a dărâma violent acest Guvern”, a adăugat Carmen Dan.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Carmen Dan, la dezbaterea moţiunii împotriva sa, în Camera Deputaţilor: "Moţiunea este o compunere lipsită total de argumente raţionale, un amalgam de scenarii"