Antena Meniu Search
x

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, cu protestatarii la ușă. Opoziția nu a reușit să strângă voturile necesare adoptării

Moţiunea de cenzură a picat, Guvernul rezistă, după o zi cu scandal şi proteste la Parlament. Afară, peste două mii de oameni au cerut demisia Executivului.

Vezi și

Moţiunea de cenzură a picat, Guvernul rezistă, după o zi cu scandal şi proteste la Parlament. Afară, peste două mii de oameni au cerut demisia Executivului. Nu de puţine ori, spiritele s-au încins, iar protestatarii au încercat chiar să forţeze intrarea în Legislativ.

Un cordon de jandarmi le-a ţinut piept. Proteste au fost şi în plen. Discursul premierului a fost întâmpinat cu huiduieli. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au preferat să urmărească toată desfăşurarea de forţe la televizor.

În faţa Parlamentului, peste două mii de oameni, simpatizanţi ai Opoziţiei, au scandat lozinci împotriva Guvernului. Şi au cerut să fie prezenţi în plen, unde Viorica Dăncilă şi cabinetul său au dat testul moţiunii de cenzură. Sute de susţinători PSD au venit şi ei la Casa Poporului. 

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, care săptămâna trecută a trăit pe propria piele furia mulţimii, a privit acum incidentele de la distanţă. De la geamul Parlamentului. 

În tot acest timp, liberalii au încercat să le atragă pe doamnele social democrate de partea lor. Le-au oferit trandafiri albi. Şi au pregătit un mesaj pentru discursul premierului de la tribună. 

În balcoanele din sală, nu a mai fost loc pentru invitaţi. Scaunele au fost ocupate de membrele Organizaţiilor de Femei ale PSD şi ALDE.

După protestele de săptămâna trecută, de pe holurile Parlamentului, aleşii au schimbat regulametul intern şi au limitat accesul invitaţilor în interiorul instituţiei. În unele locuri, nici jurnaliştii n-au putut intra. 

Înca de la primele ore ale diminetii, in palatul parlamentului a aparut un afis prin care jurnalistii si vizitatorii au fost instiintati ca nu pot folosi anumite lifturi. E vorba de cele doua lifturi care ar fi destinate exclusiv parlamentarilor.

Şedinţa a început cu confrunatrea celor două tabere. Opoziţia şi Puterea s-au întrecut în aplauze, pe de o parte, şi huduilei, pe cealaltă. 

Moţiunea de cenzură inţiată de PNL şi USR nu a trecut de Parlament. Opoziţia a strâns doar 166 voturi din cele 233 necesare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, cu protestatarii la ușă. Opoziția nu a reușit să strângă voturile necesare adoptării