Antena Meniu Search
x

Video Nicolae Ciucă mai are două zile pentru a forma un guvern. Cine va prelua ministerele de la USR

Guvernul Generalului Ciucă bate pasul pe loc. De trei zile nu se întâmplă nimic, deşi mai sunt 48 de ore până când premierul desemnat trebuie să-şi prezinte cabinetul. Şi nici nu e de mirare, pentru că cel care are ultimul cuvânt lipseşte. Preşedintele a preferat o vizită de stat în Egipt, unde a avut timp de o excursie şi fotografii cu soţia, la piramide.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 19:20

Vezi și

România n-are guvern. Pandemia e pe vârful valului 4. Preşedintele a fugit în Egipt. A vizitat piramidele. Alături de soţie, în ţinute albe, lejere de vacanţă. Sunt imagini surprinse de turişti, ţinuţi departe de faraoni pentru a face loc impresionantei coloane oficiale. Oficial, preşedintele a fost foarte ocupat.

Nu l-a văzut în poze, dar o să-l vadă în persoană. Preşedintele se întoarce din Egipt şi a convocat deja o întâlnire cu premierul interimar şi cu cel desemnat. Este întâlnirea în care se va stabili planul pentru şedinţa de mâine a conducerii PNL. "În acest moment, mandatul este pentru un guvern minoritar, sustinut de cat mai multi parlamentari de la toate partidele", a declarat Florin Cîţu.

Liberalii vor prelua 5 din cele 6 mandate pierdute de USR

Liberalii vor prelua 5 din cele 6 mandate pierdute de USR. Nelu Tătaru se întoarce la Sănătate, Justiţia va fi împărţită de Cătălin Predoiu sau Iuliana Scântei, Robert Sighiartău va face Economie, Transporturile vor merge la Ciprian Dobre sau Iulian Dumitrescu, de Agricultură se va ocupa Daniel Constantin, iar Raluca Turcan revine la Muncă. Al şaselea, fondurile europene, intră în grija UDMR, mai precis a lui Kelemen Hunor. Însă varianta guvernului minoritar nu pare pe placul PSD.

"Prima propunere a Partidului Social Democrat a fost sa venim cu un guvern de tehnocrati specialisti pana la alegerile generale anticipate", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. Nicolae Ciucă trebuie să prezinte până sâmbătă lista şi program noului Cabinet. Votul în Parlament este aşteptat săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă mai are două zile pentru a forma un guvern. Cine va prelua ministerele de la USR