Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului. Fostul premier, votat de 88 de senatori

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost ales marți dimineață președinte al Senatului. În favoare au votat 88 de senatori, iar 16 au votat "împotrivă".

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 11:04

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului. Fostul premier, votat de 88 de senatori

USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Anca Dragu, propunerea USR, a primit 16 voturi pentru şi 88 împotrivă. Ședința a fost condusă de Alina Gorghiu, care a fost președinte interimar al Senatului.

Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcţia de prim-ministru

"Îmi exprim prin aceasta noua poziție disponibilitatea pentru a continua sa muncim la fel ca, împreună la nivelul Senatului, activitatea legislativului sa fie îndreptată spre aceste proiecte de legi de care România are asa multa nevoie", a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcția de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală. Conform înțelegerii din cadrul coaliției de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului. Fostul premier, votat de 88 de senatori