Antena Meniu Search
x

Nicușor Constantinescu: Și mie, și lui Mazăre, ni s-a propus să trecem la UNPR

Președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, a spus, vineri, că atât el, cât și fostul primar al Constanței Radu Mazăre au fost curtați de liderul Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, pentru a intra în formațiunea politică reprezentată de acesta

Președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, a spus, vineri, că atât el, cât și fostul primar al Constanței Radu Mazăre au fost curtați de liderul Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, pentru a intra în formațiunea politică reprezentată de acesta

Întrebat de AGERPRES dacă propunerea respectivă le-a fost făcută înaintea apariției problemelor pe care cei doi le au cu justiția, Constantinescu a răspuns că "intermediar".

"Păi, mă vor cei de la UNPR, dar nu merg eu acolo. (...) Bineînțeles că mi s-a propus, și mie și lui Mazăre mi s-a propus. (...) Da, de Oprea. (...) A zis 'treceți și nu mai aveți nicio problemă'... Întrebați-l și pe Mazăre", a afirmat Nicușor Constantinescu la finalul unei conferințe de presă.

Referitor la suspendarea sa din calitatea de membru PSD până la întrunirea Consiliului Județean al partidului, suspendare anunțată vineri de Victor Ponta, Constantinescu a declarat că acesta a luat respectiva decizie pentru că, "probabil a fost, în presiunea moțiunii, șantajat de parteneri de Coaliție,... de UNPR".

Întrebat de ce ar recurge UNPR la un astfel de posibil șantaj, Nicușor Constantinescu a afirmat: "ca să câștige electoral municipiul și județul Constanța, să câștige Primăria și Consiliul Județean".

"Ce face UNPR, că vor ei să câștige municipiul și județul Constanța e problema și dorința lor. Ei singuri pe liste nu vor câștiga niciodată mai mult de 2%. Dar, acum văd că este partidul căruia nu i se întâmplă nimic. Cine este în UNPR nu mai este anchetat de binomul DNA-SRI, asta constat", a declarat președintele suspendat al CJ Constanța.

El a făcut aprecieri și la adresa lui Sebastian Ghiță.

"Văd că și domnul Ghiță s-a înscris la acest partid (n.r. — UNPR), Ghiță Sebastian care învăța organizațiile cum să facă alegeri din birou, pe internet și care a luat baza de date a organizațiilor PSD și a făcut un partid nou, de care nici n-ați auzit", a spus Nicușor Constantinescu.

Despre suspendarea sa din PSD, Constantinescu a afirmat că speră ca ea să fie ridicată și să își poată desfășura în continuare activitatea în PSD.

"Voi merge în Consiliul Județean al PSD, voi proba tot ceea ce am spus și sper să-mi dea dreptate și să continuăm împreună, într-o echipă unită, viața organizației județene PSD", a mai spus Constantinescu.

Acesta a făcut, totodată, apelul de a fi sprijinit de social-democrații județeni, pentru că intenționează să candideze la șefia PSD Constanța.

"Fac un apel acum tuturor primarilor PSD din județ, președinților de organizații PSD din județ, tuturor consilierilor comunali, orășenești, municipali, județeni PSD din Constanța, să vină alături de mine, pentru că eu voi candida la președinția organizației PSD Constanța, în acest an. Împreună trebuie să depășim această stare de teroare, de frică și să ducem mai departe proiectele pe care le-am derulat, le derulăm și le vom derula în continuare", a arătat Nicușor Constantinescu.

La finalul conferinței de presă, acesta a afirmat însă că, în situația în care ar fi exclus din PSD, va înființa o nouă formațiune politică, denumită Partidul Dobrogenilor.

Vineri, președintele interimar al PSD Constanța, senatorul Nicolae Moga, a făcut publică o adresă semnată de liderul PSD, Victor Ponta, și de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, prin care organizația județeană a PSD Constanța este anunțată că "domnul Nicușor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Județean Constanța".

Suspendarea lui Nicușor Constantinescu a fost făcută după ce, zilele trecute, acesta a trimis mai multe adrese organizațiilor PSD din județul Constanța, în calitate de președinte executiv, deși, conform lui Nicolae Moga, el a fost suspendat din respectiva funcție.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale de către procurorii DNA, în prezent el aflându-se sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Nicușor Constantinescu: Și mie, și lui Mazăre, ni s-a propus să trecem la UNPR