Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nicușor Dan: ”Mă voi vaccina după ce fac un set de analize. În secunda asta nu am certificat verde”

Nicușor Dan a declarat că se va vaccina împotriva Covid-19 după ce-și va face mai multe analize pe care nu a apucat să le facă până acum. Primarul Capitalei a spus că în prezent nu are nici certificat verde, adică documentul care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală cu cel mult 180 de zile în urmă. 

de Ana Maria Ghiarasim

la 07.11.2021 , 16:46

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Mă voi vaccina după ce fac un set de analize. În secunda asta nu am nici certificat verde
Nicușor Dan, primarul Capitalei: Mă voi vaccina după ce fac un set de analize. În secunda asta nu am nici certificat verde - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Nicușor Dan a evitat să spună clar dacă s-a opus, ori încă se opune vaccinării anti-Covid, însă a afirmat că nu se teme să se imunizeze. „Am spus că mă voi vaccina. În secunda asta nu am certificat verde, mâine voi avea, pentru că mă voi testa. Azi, dacă întâlnirile din Parlament ar fi avut loc acolo, m-aş fi testat acolo şi aş fi intrat la întâlnire”, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

Nicușor Dan a avut Covid în primăvara acestui an

Nicuşor Dan a mărturisit că a trecut prin boală în luna aprilie, iar certificatul verde nu mai era valabil. 

Articolul continuă după reclamă

„Am trecut prin boală. Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există nişte urgenţe care sunt mai importante. Mă voi vaccina. Am trecut prin boală, cred că primul test pozitiv a fost în jur de 20  aprilie. Atunci m-am declarat la DSP. Cele şase luni au trecut însă de atunci, nu pot să scot certificatul. Nu mi-am pus problema să obţin certificat verde, viaţa mea înseamnă să mă trezesc de dimineaţă şi să stau de la 9 la 21 în primărie”, a spus Nicușor Dan.

Pe acelaşi subiect

Nicușor Dan, despre vaccinarea obligatorie pentru angajații de la stat

Întrebat dacă crede că ar trebui să se impună vaccinarea angajaților de la stat, Nicușor Dan a evitat să dea un răspuns.

”Sunt o autoritate locală care încearcă să rezolve chestiuni de autoritate locală. Asta e competență mea. În condițiile în care e o dezbatere complexă la un organ național, prefer să nu interferez cu această dezbatere pentru care aș avea nevoie de un proces de reflecție, pentru care nu am avut timp”, a răspuns el.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Nicușor Dan: ”Mă voi vaccina după ce fac un set de analize. În secunda asta nu am certificat verde”