Antena Meniu Search
x

Nicușor Dan și Clotilde Armand au devenit primari cu acte în regulă. Video

Nicuşor Dan e, de astăzi, primarul Capitalei. Candidat independent, susţinut de PNL şi USR Plus, matematicianul are de rezolvat o probemă grea pentru sute de mii de bucureşteni, chiar dacă suntem în 2020: apa caldă şi căldura. Nicuşor Dan a depus jurământul la o lună după alegeri, din cauza zecilor de contestaţii depuse în instanţă.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 21:26

Vezi și
  • Nicușor Dan a devenit, oficial, primarul Capitalei.
  • Clotilde Armand a devenit, oficial, primarul Sectorului 1.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bunăcredință tot ceea ce sta în priceperea și puterea mea pentru binele locuitorilor municipiului București. Așa să îmi ajute Dumnezeu. O să încep cu motto-ul pe care şi l-a ales acum 30 de ani Liga Studenţilor. Motto-ul lor a fost: “Nu ne-am luptat pentru jucării".

Nu pentru jucării, ci pentru fotoliul de primar. După două încercări de a câştiga Primăria Municipiului Bucureşti, a treia a fost cu noroc. Cu atât mai mari emoţiile.

Ceremonia de învestire a lui Nicuşor Dan a avut loc afară. Scaunele tapiţate au fost aşezate la distanţă, iar participanţii au purtat măşti. La eveniment au fost prezenţi toţi cei 45 de consilieri validaţi.  

PNL şi USR Plus l-au susţinut pe Nicuşor Dan până la capăt. La ceremonia de învestire, în primul rând de scaune, au stat liderii partidelor: Ludovic Orban, Dacian Cioloş şi Dan Barna. Încă din prima zi, premierul l-a anunţat pe noul primar ce contracte are de semnat. Unul aşteptat de sute de mii de bucureşteni este cel care le va da drumul la apă caldă şi căldură

Ludovic Orban, premierul României: Primarul ales va avea bucuria să semneze contractul de finanțare pentru reabilitarea a 106 kilometri de rețea primară RADET din cei 946 de kilometri. Contractul este în valoare de 278 de milioane de euro. Vă invit, domnule primar general, să spuneți adevărul despre ce găsiți.

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei: Situația financiară e dificilă, dar nu e o noutate. Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt.

Bucurie a fost si pentru Clotilde Armand. Astăzi şi-a preluat mandatul la Primăria Sectorului 1.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: O curățenie temeinică nu se face ascunzând gunoiul sub preș. Gunoiul trebuie aruncat la tomberon.

Până în prezent, doar primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, nu şi-a preluat mandatul.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Nicușor Dan și Clotilde Armand au devenit primari cu acte în regulă. Video