Antena Meniu Search
x

Nouă sesizare pe Legile Justiţiei, trimisă la CCR de Curtea de Apel Bucureşti

Un complet de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti a trimis o nouă sesizare la Curtea Constituţională pe legile justiţiei, după Ordonanţa de Urgenţă care a fost adoptată luni dimineaţă de către Guvern.

Sesizare pe Legile Justiţiei, trimisă la CCR de Curtea de Apel Bucureşti
O nouă sesizare pe Legile Justiţiei, trimisă la CCR de Curtea de Apel Bucureşti - Mediafax Foto via Hepta

Un complet de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti a trimis o nouă sesizare la Curtea Constituţională pe legile justiţiei, după Ordonanţa de Urgenţă care a fost adoptată luni dimineaţă de către Guvern.

Decizia de sesizare a Curţii Constituţionale de către Curtea de Apel Bucureşti a fost luată într-un dosar în care Marian Zlotea, fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, alături de 15 inculpaţi, majoritatea directori şi inspectori sanitar-veterinari.

'În baza art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.VII şi art.II, pct.2 (referitor la art.87 alin.2 din Legea nr.304/2004) din OUG 92/2018 prin raportare la dispoziţiile art.15 alin.2, art.16 alin.1, art.131 alin.1, art.132 alin.1 din Constituţia României. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.VI din OUG 92/2018. Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în privinţa dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Definitivă în privinţa restului dispoziţiilor', se arată în decizia instanţei.

Noile reglementări din ordonanţa de urgenţă pe Legile Justiţiei impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Nouă sesizare pe Legile Justiţiei, trimisă la CCR de Curtea de Apel Bucureşti