Antena Meniu Search
x

Consultările s-au încheiat. Iohannis va anunţa propunerea de premier la ora 17:00

Consultările de la Palatul Cotroceni privind desemnarea unui nou premier s-au încheiat. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că se conturează un Guvern tehnocrat

Vezi și

Consultările de la Palatul Cotroceni privind desemnarea unui nou premier s-au încheiat. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că se conturează un Guvern tehnocrat

UPDATE 13:30 Preşedintele Klaus Iohannis va face declaraţii la Palatul Cotroceni, la ora 17:00, pentru a anunţa propunerea de premier.

Şeful statului a încheiat, marţi, a doua rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pe tema desemnării premierului.

UPDATE 12:50 Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), după consultări: "Am încercat să aflăm cum vede evoluţia viitoare, am discutat şi despre o schiţă de calendar. Domnul preşedinte ne-a anunţat că astăzi va anunţa premierul desemnat".

"Preşedintele favorizează soluţia unui Guvern tehnocrat şi a unui premier tehnocrat, soluţie pe care noi credem că ar trebui să o evităm", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE  11:50 Gabriel Oprea (UNPR), la finalul consultărilor: "UNPR este un partid serios, care s-a ţinut întotdeauna de cuvânt. Niciodată nu a dat jos un Guvern din care a făcut parte. (...) Domnul Voinea este un om foarte serios, un profesionist, poate fi o variantă de premier. (...) În actualul context de securitate complicat, preşedintele României trebuie să desemneze un prim-ministru competent. (...) Vom sprijini propunerea pe care domnul preşedinte o va face".

"Suntem în continuare într-o coaliţie parlamentară", a mai declarat Gabriel Oprea.

UPDATE 11:30  Liderii UDMR au fost la Palatul Cotroceni pentru a doua rundă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis. La finalul întâlnirii, Kelemen Hunor a declarat că UDMR a propus un premier şi un Guvern tehnocrat.

„Am propus un Guvern tehnocrat condus de prim-ministru tehnocrat care va avea posibilitatea de a-şi alege cabinetul”, a spus Kelemen Hunor.

Din delegația UDMR au făcut parte președintele Uniunii, Kelemen Hunor, și parlamentarii Marton Arpad, Tanczos Barna, Marko Bela și Szabo Odon. Șeful statului este însoțit de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

La consultări vor urma UNPR, ALDE şi minorităţile. De data aceasta, liderii protestatarilor nu au mai fost invitaţi.

PSD şi PNL s-au văzut ieri cu Klaus Iohannis, dar nu au ajuns la un acord politic. Dragnea l-a propus pe Liviu Voinea premier, dar vrea ca restul miniştrilor să fie politici. PNL şi Iohannis ar vrea însă ca întreg Guvernul să fie tehnocrat.

Marți este cea de-a doua zi din cea de-a doua rundă de consultări ale șefului statului cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui premier.

____________________________________________

Din delegația UDMR fac parte președintele Uniunii, Kelemen Hunor, și parlamentarii Marton Arpad, Tanczos Barna, Marko Bela și Szabo Odon.

Șeful statului este însoțit de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

Marți este cea de-a doua zi din cea de-a doua rundă de consultări ale șefului statului cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui premier. Șeful statului mai are marți consultări cu reprezentanții Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) de la ora 11,30, Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) de la ora 12,00 și ai grupului parlamentar al minorităților naționale, de la ora 12,30.

Luni, președintele Iohannis s-a consultat cu reprezentanții PSD și PNL.

Șeful statului a avut săptămâna trecută prima rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării premierului.

Prim-ministrul Victor Ponta a demisionat săptămâna trecută din funcție. Șeful statului a semnat joia trecută decretul prin care a luat act de demisia acestuia. Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Consultările s-au încheiat. Iohannis va anunţa propunerea de premier la ora 17:00