Antena Meniu Search
x

Video O senatoare a sunat la 112 de la tribuna Camerei, pentru a reclama că Diana Şoşoacă nu poartă masca de protecţie

Scandal în Plenul Senatului, unde senatorul PNL Nicoleta Pauliuc le-a cerut chestorilor să o sancţioneze pe Diana Şoşoacă pentru că nu purta mască, iar apoi a sunat la 112 pentru a cere forţelor de ordine să intervină şi să aplice legea.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 19:49

Vezi și

Senatorul Nicoleta Pauliuc a venit la începutul şedinţei la tribuna Senatului şi a spus că, în calitate de preşedinte al comisiei de apărare, doreşte să se instituie în Parlamentul României domnia legii. 

Ea le-a cerut chestoriilor să pună în palicare Legea 55 şi ordinul care spune clar că se instituie obigativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice, închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

"Înţeleg că sunt colegi care sunt deasupra legii pentru simplul fapt că prezintă, în urma mandatului pe care l-au dat românii, o legitimaţie cu fotografie. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de către cetăţeni, asta este democraţia. Cum putem noi să le cerem românilor să respecte legea, în condiţiile în care colegi de-ai noştri.... Medicii poartă mască 12 ore pe zi şi nu au cerut niciodată să facă apel la drepturi constituţionale sau la alte libertăţi ca să nu mai poarte această mască. Stimată colegă (n.r. - Diana Şoşoacă), dacă astăzi nu vă conformaţi (...) şi respectaţi legea pe care noi, Parlamentul României, o aprobăm, stimaţi colegi, daţi-mi voie să apelez la instituţiile statului pentru că prin astfel de atitudini dumneavoastră nu faceţi altceva decât să instigaţi la nerespectarea legii", a spus Pauliuc.

Pe acelaşi subiect

Ce spune poliţia despre apelul la 112

Întrucât Diana Şoşoacă a refuzat să îşi pună masca, senatoarea PNL a revenit la tribună şi a apelat numărul de urgenţă 112, pentru a cere forţelor de ordine să intervină.

"Astăzi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, a fost sesizat prin apel 112 faptul că la o ședință a Senatului  nu sunt respectate prevederile Legii55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în sensul că sunt persoane care nu poartă masca de protecție.

Polițiști din cadrul Secției 17 relaționează cu structura de Afaceri Interne a Senatului României, în vederea stabilirii situației de fapt", spun autorităţile

Alina Gorghiu nu a lăsat-o pe Şoşoacă să ia cuvântul

Senatoarea independentă a dorit să ia cuvântul însă nu i s-a permis. ”Orice fel de sunet din savană nu îl permit, atâta vreme cât nu respectăm legea”, a spus Alina Gorghiu, preşedintele de şedinţă, precizând că nu va da cuvântul de la tribună niciunui senator care nu respectă legea. 

"Vă rog să îmi permiteţi, stimaţi colegi, să fac acest apel la dumneavoastră. Cât conduc eu şedinţele de la acest microfon, nu voi accepta ca în sala de plen să existe senatori care să nu respecte legea, să nu poarte mască şi, cu atât mai mult, să vină la tribună şi să ia cuvântul, deşi ştiu că încalcă legea cu privire la acest aspect. În afară de doamna Iovanovici Şoşoacă, pe care o văd fără mască, mai există cineva în sală care să nu respecte legea la acest moment? (...). Dat fiind faptul că dispoziţiile legale sunt foarte clare în acest moment, stimată coleg senator, o să vă rog să vă conformaţi normelor legale în vigoare (...). Cine nu va respecta această condiţie prevăzută de legea din România, pe care fiecare cetăţean are obligaţia să o respecte, nu va lua cuvântul de la acest microfon cât timp eu conduc şedinţa", a declarat Alina Gorghiu.

În cele din urmă, Diana Şoşoacă s-a conformat şi şi-a pus masca de protecţie. 

Diana Şoşoacă s-a mai certat în urmă cu o lună şi cu Anca Dragu, în şedinţa de plen reunit în care se dădea vot de încredere Cabinetului Cioloş. Când i s-a cerut să poarte masca, Şoşoacă a insistat că are adeverinţă prin care este exceptată de la purtarea acesteia şi l-a salutat în discurs pe premierul Ungariei, Viktor Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » O senatoare a sunat la 112 de la tribuna Camerei, pentru a reclama că Diana Şoşoacă nu poartă masca de protecţie