Antena Meniu Search
x

Orban exclude renunţarea la purtatul măştilor de către copii, în școală: "De ce trebuie să existe unii care să instige"

Premierul Ludovic Orban a precizat că nu este de acord cu propunerea conform căreia copiii mici ar trebui să nu poarte masca în unităţile de învăţământ.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.09.2020, 12:57

Orban nu este de acord cu vreo modificare a legii
Purtarea măștilor în toate unitățile de invățământ este obligatorie - Hepta
  • Premierul scoate din discuție această posibilitate
  • El reitereaza obligativitatea purtării măștii în scoli
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

Propunerea a fost făcută de preşedinte Consiliului Judeţean Harghita, Borbely Csaba, iar Ludovic Orban a reacționat, precizând că nu vede de ce trebuie să existe "unii care să instige la nerespectarea acestei reguli".

"E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi doi: acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul procesului educaţional. Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este potul măşti alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit. După părerea mea o astfel de propunere nu are niciun fundament şi am şi văzut: copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. Or să-şi asume ei răspundere pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un astfel de risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi nu putem fi de acord cu o astfel de propunere", a precizat premierul.

Csaba propunea ca purtarea măştii în grădiniţe şi la şcoala primară să fie facultativă, în școlile cu scenariu verde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Orban exclude renunţarea la purtatul măştilor de către copii, în școală: "De ce trebuie să existe unii care să instige"