Antena Meniu Search
x

Video Parlamentul European susţine intrarea României în Schengen. Ce a declarat Roberta Metsola

Liderii europeni ne consolează după eşecul de la Bruxlles. Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, a venit la Bucureşti şi ne-a dat noi asigurări: România aparţine spaţiului Schengen. Viena însă îşi menţine poziţia: un sondaj arată că mai bine de jumătate dintre austrieci susţin veto-ul ţării lor în cazul aderării României şi Bulgariei la Schengen.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 20:18

Vezi și

Nu am intrat în Schengen, dar am reuşit să trezim un sentiment de solidaritate printre liderii europeni. Garanţii ne-au fost oferite chiar de preşedintele Parlamentului European, aflat în vizită la Bucureşti.

"Cred că a fost decizia greşită. Îmi doresc să fie absolut clar că România este gata să intre în Schengen. A fost gata de mai bine de un deceniu.  Vreau să fiu clară, România va intra în Schengen şi acest lucru se va întâmpla în curând", a declarat preşedintele Paramentului European, Roberta Metsola. 

"Sunt convins că va fi pusă problema în Consiliul JAI și convingerea mea este că, atunci va fi pusă pe agendă, va primi un răspuns pozitiv", a spus preşedintele României, Klaus Iohannis.

Roberta Metsola, discurs la Palatul Parlamentului

Pe acelaşi subiect

După votul negativ al Austriei, nimic nu mai e însă sigur. De acord cu decizia sunt şi austriecii de rând. Un sondaj arată că 52% dintre aceştia susţin blocarea României şi Bulgariei din cauza migranţilor care ar tranzita celor două ţări spre Occident. De la Parlamentul European lucrurile se văd diferit.

"Vedem că toate ţările, inclusiv România, aplică toate componente Schengen ceea ce răspunde la orice fel de îngrijorare a mişcării migranţilor în Uniunea Europeană", a adăugat Metsola. 

Preşedintele Parlamentului European s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, cu preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, iar, în urmă cu scurt timp, a susţinut un discurs în Parlamentul României. Mâine, Metsola va vorbi în faţa studenţilor Facultăţii de Drept de la Universitatea din Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Parlamentul European susţine intrarea României în Schengen. Ce a declarat Roberta Metsola