Antena Meniu Search
x

Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Adrian Miuţescu, la cererea DNA. Deputatul este cercetat pentru trafic de influenţă

Camera Deputaţilor a aprobat cererea DNA pentru încuviinţarea de percheziţii informatice în cazul fostului preşedinte PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu. Acesta, un apropiat al lui Ludovic Orban, este cercetat pentru trafic de influenţă.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 17:31

Adrian Miuţescu şi-a dat demisia din PNL alături de Ludovic Orban
Adrian Miuţescu şi-a dat demisia din PNL alături de Ludovic Orban - Facebook Adrian Miuţescu

Deputatul Adrian Miuţescu a susţinut, luni, că este nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc şi pentru care procurorii cer încuviinţarea efectuării unei percheziţii informatice, dar a precizat că, pentru prestigiul Parlamentului, colegii săi ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale. Cererea DNA a fost aprobată cu 223 voturi „pentru”, 23 „împotrivă” și nouă abțineri.

„Sunt aici pentru că nu vreau să fiu pus în situația să se spună că m-am ascuns în spatele imunității parlamentare. Nu am venit să spun să votați împotrivă. În același timp, vă spun că nu mă simt vinovat în niciun fel și nu mi-am folosit influența sau autoritatea pentru a obține foloase pentru mine sau pentru alte persoane. Toate aceste lucruri se bazează pe niște discuții purtate. Aceste discuții colegiale, politice. Pentru a păstra prestigiul Parlamentului eu cred că trebuie să votați pentru. Am fost și sunt un om corect. Sper ca Justiția să-și facă treaba”, a spus în plen Adrian Miuțescu.

El a adăugat că, pentru a păstra "prestigiul Parlamentului", deputaţii ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale. "În momentul în care mi s-a luat acest telefon eu l-am predat, pentru că am considerat că nu am nimic de ascuns, deşi la momentul respectiv puteam să mă ascund în spatele faptului că nu mi se putea face o percheziţie corporală. Am predat acest telefon deşi puteam să spun că nu îl predau, pentru că eu am considerat că nu am nimic de ascuns. (...) Acum două săptămâni mi-am dat demisia din PNL pentru că toate aceste lucruri nu am considerat că este bine să afecteze partidul. Sper ca Justiţia să îşi facă într-adevăr treaba, în aşa fel încât să fie o Justiţie corectă în tot ceea ce se întâmplă şi în tot ceea ce va urma", a menţionat deputatul.

De ce este acuzat Adrian Miuţescu

Pe acelaşi subiect

DNA a solicitat Camerei Deputaților acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în cazul președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, urmărit penal pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în poziții-cheie la ANPC și la Poșta Română.

"În perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Miuțescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești”, anunța DNA.

Intervenții ar fi fost făcute și la alte instituții, au transmis procurorii.

În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția menționată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean. În perioada iulie – august 2021, suspectul Tofan Gelu și Mitrofan Cristian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcțiile ocupate in partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Școlar Argeș, în scopul menținerii unei anumite persoane în funcția de inspector școlar sau în scopul numirii aceleiași persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid”, au adăugat reprezentanții DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Adrian Miuţescu, la cererea DNA. Deputatul este cercetat pentru trafic de influenţă