Antena Meniu Search
x

PNL discută azi cum funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Rareș Bogdan: ”Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor, că nu se discută despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să fie pus la dispoziţia coaliţiei şi opiniei publice.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 11:00

PNL discută azi cum funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Rareș Bogdan: ”Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor”
Vlad Voiculescu și Dan Barna - Hepta/Mediafax Foto
  • Rareş Bogdan, despre Spitalul Foişor: Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie
  • Rareș Bogdan a criticat faptul că Voiculescu a făcut declaraţii simultan cu premierul Cîțu
  • Despre Raed Arafat, Rareş Bogdan a spus că ar trebui să înţeleagă că nu există oameni care au calităţi şi că poate este obosit şi trebuie să exerseze ce înseamă empatia.
  • Rareș Bogdan: Doamna Moldovan să vorbească mai puțin

”Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie, nouă şi opiniei publice”, a declarat Rareș Bogdan. El a precizat că la şedinţa de luni a conducerii PNL  se va discuta modul în care funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat vineri seara ”într-un moment în care o ţară întreagă a fost şocată de imaginile cu oameni scoşi la ora 23.30 la 5 grade, pe targă, acoperiţi doar cu o pătură, în scaune cu rotile, foarte mulţi în maşini personale ale aparţinătorilor şi nu spre salvări”, potrivit news.ro.

”Ştiu că pe zi în Bucureşti sunt o mie de apeluri la Salvare, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele şi activitatea ambulanţei şi a SMURD-ului, dar cineva trebuie să ne dea explicaţi într-o situaţie...cei care trebuiau să gestioneze situaţia. Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin și se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţi, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU, cred că putea să prevadă situaţia care a apărut de la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând de 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public. Şi de asemenea, vom vedea exact ce s-a întâmplat”, a afirmat Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan: Un prim-ministru, atunci când dă declarații, nu poate fi dublat de declarațiile altcuiva

Un prim-ministru, atunci când dă declarații, nu poate fi în niciun fel acoperit sau dublat de declarațiile altcuiva, spune Rareș Bogdan despre situația de duminică, atunci când Vlad Voiculescu și-a programat o conferință de presă în paralel cu declarațiile premierului. „Încă nu am văzut explicațiile ministrului. Am văzut un singur lucru și trebuie să nu se mai repete asta, din perspectiva omului care a fost jurnalist și este politician - un prim-ministru, atunci când dă declarații, nu poate fi în niciun fel acoperit sau dublat de declarațiile altcuiva. Președintele României, prim-ministru, guvernatorul BNR și Patriarhul sunt niște persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliți, de consilieri guvernamentali, de alte persoane atunci când fac o declarație”, spune primvicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

El precizează că „speră” ca situația de duminică să fi fost generată de o lipsă de comunicare între echipele Guvernului și Ministerului Sănătății. „Nu mi-a plăcut ce am văzut și nu am mai văzut asta în istoria recentă a României ca în momentul în care premierul face declarații publice foarte importante pentru țară să fie dublat de declarațiile unui ministru. Nu o consider o sfidare, ci o problemă legată de comunicarea deficitară între cele două departamente de comunicare”, conchide liberalul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri politice » PNL discută azi cum funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Rareș Bogdan: ”Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor”