Antena Meniu Search
x

Prefectul Capitalei a anunţat că se poate renunţa la mască în interior, într-un birou unde toate persoanele sunt vaccinate

Alin Stoica, prefectul municipiului Bucureşti, a precizat că există posibilitatea eliminării obligaţiei de a purta mască la interior, dacă toate persoanele din incinta respectivă sunt vaccinate.

de Redactia Observator

la 15.05.2021, 16:03

- Observatornews.ro

Se poate renunţa la mască, la interior, cu o condiţie

Prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica: "Este decizia proprie a fiecărui operator, sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli, intern, de către fiecare angajator în parte. Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască". În ceea ce priveşte alte instituţii, el a afirmat că decizia aparţine angajatorului.

Prefectul Capitalei a anunţat la finalul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că va urma o perioadă de monitorizare, în urma căreia se vor lua mai multe decizii. El a precizat, însă, că masca rămâne obligatorie în exterior, pe o rază de 50 de metri în apropierea unităţilor de învăţământ.

"Obligatoriu purtarea măştii pentru cei care vor staţiona, în perimetrul şcolilor. Deocamdată doar în piaţă, aşa cum s-a decis în şedinţa de guvern. Rămân acele zone. Vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia şi Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri. Ştim epiric că se pot forma aglomerări în parcuri, în Centrul Vechi, dar urmează ca în urma monitorizării să primim nişte propuneri concrete şi, probabil, într- o săptămână vom veni şi în funcţie şi de situaţia epidemiologică, dacă se impune, com veni cu precizări. Acum în afară de perimetrul şcolii nu avem alte propuneri. Vor fi observări, notate şi transmise, adică observare empirică a situaţiei de pe teren", a declarat prefectul Alin Stoica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Prefectul Capitalei a anunţat că se poate renunţa la mască în interior, într-un birou unde toate persoanele sunt vaccinate