Antena Meniu Search
x

Video Premierul desemnat Nicolae Ciucă, despre programul de guvernare: Salariul minim brut va creşte la 2.550, iar pensionarii cu venituri mici ajutaţi de stat

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, marți seară, la Parlament lista Guvernului PNL-PSD-UDMR și programul de guvernare şi a susţinut că programul de guvernare se bazează pe: reziliență, stabilitate, transparență, echitate și eficiență.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 19:30

Vezi și

"Programul se bazează pe rezilienţă, stabilitate, transparență, echitate și eficiență. Are în centru cetățeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale.

Este prima data când din programul de guvernare sumele alocate pentru investiţii vor fi în confirmitate cu 7% din PIB; PNLRR reprezintă asul programului de guvernare, suntem obligaţi şi condiţionaţi să respectăm linile din program şi acele măsuri legislative care te obligă la procesul de reformă. Un alt principiu prin care să spijinim eliminarea decalajului între comunităţile locale şi  punerea în aplicare a Planului Naţional de Investiţii, avem o sumă alocată de 50 de miliarde până în 2028, doar până în acest moment din discuţii s-au despus proiecte de 134 de miliarde ceea ce înseamnă că avem nevoie de stabilirea unui mecanism astfel încât putem să stabilim repartiţia a sumelor pe proiecte la nivelul tuturor comuntăţilor locale.

Salariul minim brut va creşte la 2.550

De asemenea, este foarte important să menţionăm că avem ca prioritate, legarea legiunilor istorice prin infrastructură rutieră şi feroviară, conecatrea la coridoarele paneuropene, 4, 5 şi 9. Ca măsuri sociale, este pentru prima dată când se măreşte indemnizaţia socială minimă cu 25%, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%, pentru cei cu o pensie de 1.000 - 1.600 se va asigura un ajutor de 1.200 de lei ca să treacă mai bine de perioada de iarnă, creşterea alocaţiei pentru copiii de până la 2 ani la 600 de lei, pentru ceilalţi la 243 de lei. Salariu minim brut va creşte la 2.550 de lei, de asemenea, pentru persoanele cu dizabilităţi, se va asigura cea de-a 13 indemnizaţie. Angajatorii vor putea să ţină cu salariu minim nu mai mult de 24 de luni. În mare acestea sunt măsurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Premierul desemnat Nicolae Ciucă, despre programul de guvernare: Salariul minim brut va creşte la 2.550, iar pensionarii cu venituri mici ajutaţi de stat