Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis către Guvern: "JOS MÂINILE DE PE DNA!"

Președintele Klaus Iohannis susţine o declarație de presă, anunță Administrația Prezidențială. Declaraţia are loc la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis susţine o declarație de presă, anunță Administrația Prezidențială. Declaraţia are loc la Palatul Cotroceni.

"Aseară au avut loc demonstraţii şi proteste masive în toată ţara. Sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestări şi de faptul că românii au înţeles foarte bine despre ce e vorba cu aceste ordonanţe. Şi au artat foarte clar ce vor, un stat de drept. Aceste demonstraţii au fost unele eminamente paşnice. Românii s-au adunat în număr foarte mare şi paşnic şi şi-au spus păsul. Asta până la ora 10, când un grup de demonstranţi violenţi au intrat în Piaţa Victoriei şi au deturnat demonstraţia.

A fost evident că românii au demonstrat în număr foarte mare, paşnic şi au spus ce doresc. A fost foarte clar că aceşti demonstranţi violenţi au venit să strice demonstraţia.

Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situaţia şi felul în care Jandarmii au reacţionat mă nemulţumeşte profund. La Minsiterul de Interne s-a ştiut foarte clar când, unde şi când se pregătesc aceste grupuri.

I-au lăsat liberi să se amestece printre demonstranţii paşnici, punând în pericol sănătatea şi viaţa românilor simpli cacre sau dus să demonstreze paşnic.

Foarte grav mi s-a părut că doamna minsitru de interne s-a dus la televizor şi a spus că nu ştia nimic. Dacă nu ştia nimic, înseamnă că ea nu conduce ministerul, ci doar stă la minister. Solicit lămuriri scrise şi clare.

Am decis să sesizez Curtea Constituţională. Este un conflic constituţional între guvern şi sistemul de justiţie.

Premierul nu mi-a răspuns la scrisoarea prin care îi ceream să abroge ordonanţa şi nici nu ştiu pe unde este, că nu prea a mai fost văzut.

Ar fi o mare greşeală ca PSD să organizeze mitinguri şi am ajunge la violenţe care cu greu ar mai putea fi oprite. Soluţia este abrogarea ordonanţei şi atunci situaţia s-ar calma.

Este responsabil Dragnea. Ne-a spus tuturor şi în campanie şi după că el conduce partidul cu mână de fier şi toate se întâmplă sub directa lui coordonare.

Din păcate sunt unii care se bucură că din nesăbuinţa unor lideri s-a ajuns la o situaţie de criză.

Le transmit guvernanţilor: jos mâinile de pe DNA!

Guvernul nu a înţeles care este domeniul de activitate de care răspunde. Nu e treaba Guvernului să legifereze.

Va trebui să invit oamenii la Cotroceni şi să găsim o soluţie. Soluţiile trebuie să vină de la politicieni. Săptămâna viitoare o să-i invit la Cotroceni, să vedem ce soluţie au."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis către Guvern: "JOS MÂINILE DE PE DNA!"