Antena Meniu Search
x

Prima reacţie din USR, după ce PNL a decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier: "Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină"

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, vineri, pentru News, că propunerea Florin Cîţu premier, decisă de conducerea PNL joi noaptea, înseamnă că există o înţelegere cu cei de la PSD să îl susţină la vot, în Parlament.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 10:36

Prima reacţie din USR, după ce PNL a decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier: "Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină"
Propunerea Cîţu premier va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional

”Nominalizarea lui Florin Cîţu, în continuare, la două zile după ce a fost demis de Parlament, înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină”, a spus Ionuţ Moşteanu. Conducerea USR urmează să se reunească, luni, înainte de consultările de la Palatgul Cotroceni, pentru a discuta despre mandatul formaţiunii la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. Moşteanu a precizat că se va analiza inclusiv această decizie luată de conducerea Partidului Naţional Liberal.

Din delegaţia USR care va merge la Palatul Cotroceni fac parte noul preşedinte Dacian Cioloş, Dan Barna, Cristian Ghinea, Stelian Ion şi preşedintele Senatului, Anca Dragu. USR, PSD şi AUR au anunţat, deja, că nu susţin varianta Florin Cîţu premier, astfel că, în cazul în care va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, acesta are şanse mici de a strânge o majoritate pentru a trece noul Guvern de votul Parlamentului.  

Propunerea Cîţu premier va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional

Liberalii au anunţat, joi seară, că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate, ca la consultările de la Controceni să fie propus tot Florin Cîţu pentru funcţia de premier. Acesta a fost demis prin votul Parlamentului, la începutul săptămânii, fiind cel mai mare scor cu care a fost adoptată o moţiune de cenzură, din istoria parlamentarismului, respectiv 281 de voturi.

Propunerea Cîţu premier va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional. Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Prima reacţie din USR, după ce PNL a decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier: "Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină"