Antena Meniu Search
x

Prima şedinţă la PSD din 2018. Se discută restructurarea Guvernului şi un eventual congres extraordinar

Liderii PSD se reunesc în prima şedinţă din 2018. Printre posibilele subiecte sunt restructurarea Guvernului, congres extraordinar şi modificarea Statutului.

Liderii PSD se reunesc, astăzi, în prima şedinţă din acest an, printre subiectele care ar putea fi discutate în Comitetul Executiv Naţional fiind restructurarea Guvernului, convocarea unui congres extraordinar şi modificarea Statutului PSD.

UPDATE 14:20 Comitetul Executiv Naţional s-a întrunit după ora 14.00, la sediul central al PSD din Şoseaua Kiseleff.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit înaintea şedinţei, la Palatul Victoria, cu mai mulţi miniştri membri ai PSD şi cu lideri locali ai partidului, între care Marian Oprişan, Adrian Ţuţuianu, Marcel Ciolacu, Felix Stroe. Întrebat, la sosirea la PSD, dacă susţine o restructurare a Guvernului, premierul Mihai Tudose a afirmat: "Îmi menţin părerea".

Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor, nu a făcut declaraţii la sosirea la sediul PSD, spunându-le jurnaliştilor: "Vorbim după CEx". El a spus, totuşi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că nu îi e teamă că va fi schimbat de la şefia PSD şi că este nevoie de un congres.

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a spus, la sosirea la sediul PSD, că partidul deţine guvernarea şi are mari responsabilităţi şi despre acest lucru trebuie vorbit în şedinţă, el susţinând că este nevoie de o "restructurare totală".

La rândul său, Rovana Plumb a declarat, la sosirea la sediul PSD, că esenţial în această perioadă este să se asigură "o bună guvernare", că trebuie lăsate "confruntările şi competiţiile" şi că nu este momentul unei restructurări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Plumb a mai adăugat şi că o confruntare există în orice partid politic, iar "în istoria PSD întotdeauna a existat competiţie, ceea ce e sănătos pentru democraţie"

În primul rând, CExN urmează să desemneze succesorul Doinei Pană în funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor. Doina Pană şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, motivând că nu îi mai permite starea de sănătate să continue activitatea în Guvern. Propunerea pentru noul ministrul al Apelor şi Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare, a anunţat, atunci, liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a mulţumit Doinei Pană "pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României". Tot zilele trecute, a apărut şi subiectul restructurării Guvernului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Prima şedinţă la PSD din 2018. Se discută restructurarea Guvernului şi un eventual congres extraordinar