Antena Meniu Search
x

Val de PROTESTE în Bucureşti şi în ţară, după ce guvernul a dat undă verde graţierii şi modificării Codului Penal. Peste 12.000 de protestatari în Piaţa Victoriei

Zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, după ce guvernul a adoptat legea graţierii şi modificarea Codului Penal. În Bucureşti au fost peste 12 mii de manifestanţi.

Zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, după ce guvernul a adoptat legea graţierii şi modificarea Codului Penal. În Bucureşti au fost peste 12 mii de manifestanţi.

Update ora 02.20: Potrivit estimărilor jandarmeriei, peste 12 mii de protestatari au fost în Piaţa Victoriei, la mitingul anti-guvernamental, după ce cabinetul Grindeanu a dat undă verde graţierii şi modificării Codului Penal.

Update ora 02:00 - Manifestanţii pleacă din Piaţa Victoriei, unde au protestat faţă de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

În faţa sediului Executivului mai sunt doar câteva sute de oameni

Pe acelaşi subiect

Update ora 01.25: Proteste ample şi în ţară, după decizia anunţată de guvern. La Cluj-Napoca sunt aproximativ 6000 de protestatari. Manifestanţii au pornit în marş, blocând două benzi de circulaţie. La Iaşi, sunt peste 1500 de oameni, la Ploieşti sunt câteva sute, transmite News.ro.

Update ora 01:20 - Ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale, adoptată în şedinţa de Guvern care a avut loc marţi seară, a fost publicată în Monitorul Oficial. OUG urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Update ora 01.15: Procurorul General al României reacţionează extrem de critic la modificarea Codului Penal. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală sunt ofensatoare pentru autoritatea judecătorească şi că este nevoie ca ordonanţa să fie atacată la Curtea Constituţională, transmite news.ro.

Update ora 01:00Peste 15.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la peste 15.000. Oamenii s-a strâns chiar lângă gardul sediului Guvernului. Forţele de ordine au fost suplimentate.

Update ora 00.55: Şefa DNA reacţionează la modificarea codurilor penale. Laura Codruţa Kovesi, a declarat pentru News.ro, că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale adoptat de Guvernul Grindeanu va afecta grav lupta anticorupţie, urmărindu-se ca toţi funcţionarii publici de rang înalt să fie scăpaţi de răspundere penală pentru abuz în serviciu.

Update ora 00.40: În timp ce protestatarii desfăşoară manifestaţia contra guvernului, în Piaţa Victoriei, la această oră, sunt şi angajaţii primăriei, care adună zăpada, transmite PressOne.

sursa foto: PressOne

Update ora 00:20Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la peste 10.000. Oamenii strigă "Asta e trădare, nu e guvernare","Anticipate", "Trădătorii", "Şobolanii","PSD, ciuma roşie", "Noaptea, ca hoţii", "Nu plecăm".

Update ora 00:00 - Peste 1.500 de protestari la Timişoara

Peste 1.500 de persoane protestează în Piaţa Victoriei din municipiul Timişoara, faţă de adoptarea ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale, oamenii strigând: ”Anticipate” şi ”Grindeanu trădătorul”.

Timişorenii s-au adunat, începând cu ora 23.00, în Piaţa Victoriei din centrul oraşului, ei având pancarte cu mesaje precum: ”Nu graţierii”, ”Grindene cu trupa ta, faci de râs Timişoara”, ”Jos Guvernul” sau ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”.

De asemenea, oamenii strigă ”Anticipate”, ”Grindeanu trădătorul”, ”Hoţii”, ”Noi nu suntem mineri”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă şi ”PSD, ciuma roşie”.

Update ora 00:00 - Peste 3.000 de protestari la Cluj

Peste 3.000 de oameni s-au strâns în centrul oraşului Cluj, manifestanţii plecând în marş, din Piaţa Unirii, pe Bulevardul Eroilor, cel mai probabil îndreptându-se către Prefectură. 

Ei au blocat carosabilul, însă protestul este paşnic.

Update ora 00:00 - Peste 1.500 de protestari la Sibiu

Peste 1.500 de persoane protestează şi la Sibiu, unde iniţial în Piaţa Mare din municipiu se adunaseră în jur de 150 de sibieni scandând lozinci antiguvernamentale. Oamenii s-au strâns în faţa Primăriei, locul tradiţional de adunare la toate protestele. Ei nu au pancarte, însă poartă steaguri tricolore şi scandează "Hoţii”, "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta” şi cer alegeri anticipate.

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, unde şi-au exprimat revolta faţă de adoptarea ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale, dar şi faţă de modalitatea în care Guvernul a făcut acest lucru.

Update ora 23:40 - Câţiva protestatari au sărit gardul Guvernului şi au fost imobilizaţi de jandarmi, iar alţi manifestanţi încearcă forţarea porţilor Guvernului. De asemenea, mai mulţi manifestanţi aruncă cu bulgări de zăpadă. Numărul forţelor de ordine a fost sporit în curtea Guvernului.

Update ora 23:30 - Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la aproximativ 3.500. Oamenii strigă "PSD, ciuma roşie", "Noaptea, ca hoţii", după ce Cabinetul Grindeanu a adoptat proiectul de lege privind graţierea unor fapte, precum şi modificarea codurilor penale, prin Ordonanţă de Urgenţă.

Manifestanţii cer demisia Guvernului.

Piaţa Victoriei este complet blocată, iar porţile Guvernului sunt  închise.

Ora 23:00 - Sute de oameni au blocat circulaţia, marţi seară, după anunţul privind adoptarea de către Guvenr a Ordonanţei de Urgenţă privind graţierea şi modificarea codurllor penale.

Oamenii s-au strâns în faţa Guvernului şi sunt extrem de nemulţumiţi. Ei scandează: "DNA, să vină să vă ia", "România, trezeşte-te", "Hoţii, Hoţii", "Trădătorii, trădătorii".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Val de PROTESTE în Bucureşti şi în ţară, după ce guvernul a dat undă verde graţierii şi modificării Codului Penal. Peste 12.000 de protestatari în Piaţa Victoriei