PSD depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban, joi de dimineaţă

De Cosmin Stăniloiu.
Publicat: 29.01.2020, 14:52.
Actualizat: 29.01.2020, 14:56

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că joi va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Guvernul Orban

PSD depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban, joi de dimineaţă

hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că joi va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

”Mâine dimineaţă vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Opoziţia se bucură când puterea îi oferă motiv să depună mai multe moţini”, a spus, miercuri, Marcel Ciolacu, după încheierea şedinţei în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea privind alegerea primarilor în două tururi.

”Categoric dorim să treacă moţiunea de cenzură. Matematic nu avem voturile”, a mai spus Ciolacu, care a precizat că nici PNL nu avea matematic voturile necesare când a dat jos Guvernul Dăncilă.

LIderul PSD a mai spus că nu se pot modifica regulile în timpul jocului.

Guvernul şi-a angajat, miercuri, răspunderea în faţa Parlamentului pentru legea care vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.