Antena Meniu Search
x

Raluca Turcan (PNL) îi cere demisia premierului

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că premierul Victor Ponta trebuie să își dea demisia pentru că este urmărit penal.

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că premierul Victor Ponta trebuie să își dea demisia pentru că este urmărit penal. 

"Victor Ponta a întins la maximum coarda respectului față de instituțiile statului și a supremației legii. A sfidat, a batjocorit, a pus mai presus de lege și democrație, interesul partenerului său de afaceri, al clientelei lui politice. Victor Ponta și-a îngropat nu doar viitorul politic ci și partidul. Dacă va fi urmărit penal va fi anchetat pentru că a urmărit să pună mâna pe bani, prin contracte ilegale cu statul. S-a băgat într-o complicitate pentru bani. L-a apărat pe Șova pentru ca justiția să nu ajungă la el. Nu mai e niciun dubiu că la noi corupția stă la masa guvernului, stă chiar în capul mesei. Un premier urmărit penal înseamnă un premier care să-și dea demisia", a afirmat Raluca Turcan.

Ea a mai adăugat că liberalii vor vota la vedere în Parlament pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru, conform unui comunicat al DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Raluca Turcan (PNL) îi cere demisia premierului