Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Dacian Cioloş, după votul din Parlament: Mingea se întoarce în terenul domnului preşedinte

Guvernul Cioloş nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile. Dacian Cioloş spune că liderii celorlalte partide politice au prelungit criza politică în care ne aflăm.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 18:27

Cele mai importante declaraţii făcute de Dacian Cioloş

  • Am fost in Parlament cu o propunere de solutie pentru situaţia în care ne aflăm;
  • Au respins singura soluţie pe care o aveam pe masă;
  • Au prelungit situaţia politică în care ne aflăm;
  • USR şi-a făcut datoria, rămâne în continuare cu această responsabilitate asumată de a contribui la găsirea unor soluţii, dar trebuie ca şi celelalte forţe politice să îşi asume responsabilitatea şi să nu mai stea pe margine;
  • Mingea se întoarce în terenul domnului preşedinte;
  • Preşedintele Iohannis, conform Constituţiei, trebuie să facă o propunere de premier;
  • Nu ne-am simţit folosiţi. Am propus o echipă de oameni competenţi. Suntem singurii care am pus ceva concret pe masă, în rest sunt doar poveşti;
  • Nu aveam obiectiv să facem majoritate cu PSD. Cu PNL şi UDMR am vrut să refacem coaliţia. Nu s-a putut. Ne-am asumat noi majoritatea. Era o soluţie care putea să rezolve problemele de azi.

Preşedintele USR a mai declarat că propunerea PNL ca tot Florin Cîţu să fie premier este "o non-soluţie", amintind că Guvernul condus de Cîţu a adunat o majoritate puternică care l-a trimis acasă. "Asta nu este o soluţie, este o non-soluţie. Când vrei să spui că nu ai soluţie, spui că vii tot cu acela care a picat deja în Parlament", a afirmat Dacian Cioloş.

El a spus că PNL nu poate veni cu un premier care a picat în Parlament. "Florin Cîţu a picat în Parlament. Suntem în situaţia asta pentru că Florin Cîţu a adunat o majoritate puternică în Parlament care a trimis Guvernul condus de el acasă. Cum poţi să spui că asta e soluţia? (...) Daţi-mi voie să nu mai comentez non-soluţii sau soluţii ipotetice care de fapt nu sunt soluţii", a adăugat Cioloş.

Pe acelaşi subiect

Guvernul Cioloş, respins la vot în Parlament

Guvernul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere din partea Parlamentului, în ciuda apelurilor repetate ale liderului USR spre responsabilitate în vederea rezolvării crizei sanitare. PSD a făcut un apel către liderii politici să discute despre învestirea unui guvern de experţi, iar AUR a aruncat vina pe preşedintele Klaus Iohannis pentru o nominalizare "făcută în bătaie de joc".

Potrivit anunţului făcut de la tribiua Parlamentului, au fost prezenţi la şedinţă 343 de parlamentari, din care au votat 272.

Au fost înregistrate 88 de voturi ”pentru” şi 184 ”împotrivă”.

Florin Cîțu vrea negocieri cu PSD, UDMR şi USR

Premierul interimar Florin Cîțu a transmis, pe Facebook, după de Guvernul Cioloș a fost respins la vot în Parlament că "majoritatea care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul".

"Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.

Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice. România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.

PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză", a transmis Florin Cîțu, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Reacţia lui Dacian Cioloş, după votul din Parlament: Mingea se întoarce în terenul domnului preşedinte