Antena Meniu Search
x

REACŢIA lui Dragnea în problema mandatului de deputat: "PNL, USR şi PMP se umplu de ridicol"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat situaţia mandatului său, având în vedere controversele privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, apreciind că opoziţia se ”umple de ridicol” prin astfel de tentative de a-l lăsa în afara Parlamentului, iar respectivele prevederi se aplică doar celor care au comis fraude electorale la prezentele alegeri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat situaţia mandatului său, având în vedere controversele privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, apreciind că opoziţia se ”umple de ridicol” prin astfel de tentative de a-l lăsa în afara Parlamentului, iar respectivele prevederi se aplică doar celor care au comis fraude electorale la prezentele alegeri.

"Am fost întrebat de foarte multe ori dacă am de gând să declanşez suspendarea preşedintelui, am spus de multe ori că nu am asta în obiectv, în schimb văd din cealaltă parte, şi lăsaţi-o mai uşor cu PNL, USR şi PMP, nu le vin ideile lor, de la ei, ei nu vor nici măcar deputat să fiu. De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care să mă evapor?", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

El a afirmat că situaţia este ”ridicolă”, iar PNL, USR şi PMP ”se umplu de ridicol” la rândul lor prin astfel de tentative.

Liderul PSD afirmă că Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilitate şi dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice şi în cazul lui.

Dragnea contestă şi faptul că ar fi fost condamnat pentru fraudă electorală.

"Dincolo de faptul că eu am fost condamnat în acel proces super corect pentru faptul că aş fi încălcat legea protecţiei datelor personale şi prin asta aş fi adus foloase necuvenite PSD constând în prezenţă la vot, deci nici vorbă de asta", a spus el.

Liderul PSD s-a întrebat dacă nu cumva aceste tentative de a-l ţine în afara Parlamentului şi a Guvernului au legătură cu "sistemul", care ar fi "speriat" de venirea sa la putere.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD Liviu Dragnea, precizând că, dacă va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constituţională. Ea spune că există un precedent, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentinţă judecătorească la acel moment, în 2004 toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.

PMP şi USR au anunţat la rândul lor că vor încerca să blocheze validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » REACŢIA lui Dragnea în problema mandatului de deputat: "PNL, USR şi PMP se umplu de ridicol"