Antena Meniu Search
x

PRESA INTERNAŢIONALĂ reacţionează după desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de PREMIER: "Nu vedem nicio schimbare ..."

Aseară, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va propune pe Mihai Tudose drept candidat la funcţia de prim-ministru. ”PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Cotroceni.

- Hepta

Aseară, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va propune pe Mihai Tudose drept candidat la funcţia de prim-ministru. ”PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Cotroceni.

Presa internaţională scrie despre această desemnare că prefigurează o soluţie rapidă la criza politică din România, ce risca să submineze încrederea investitorilor.

"Partidul de guvernare din România, Social-Democraţii, l-a ales pe ministrul Economiei Mihai Tudose să îl înlocuiască pe premierul pe care l-a demis săptămână trecută, alimentând speranţele pentru rezolvarea încă de joi a impasului politic”, scrie Euronews.

Postul de televiziune paneuropean citează analişti potrivit cărora membri PSD erau nemulţumiţi de eşecul lui Grindeanu de a relaxa regulile anticorupţie.

„Nu vedem nicio schimbare majoră în politicile guvernamentale, cu excepţia posibilităţii unui efort mai mare pentru legi anticorupţie mai puţin stringente”, susţin analiştii Nordea, potrivit News.ro. 

Reuters,afirmă că politicile guvernamentale vor continua, probabil, să se orienteze către creşterea salariilor din sectorul public şi către reducerea taxelor, care au alimentat temerile de derapaje fiscale exprimate de Comisia Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional.

AFP notează că preşedintele român Klaus Iohannis l-a desemnat pe Tudose pentru funcţia de premier, la propunerea PSD, aflat la putere.

„Mihai Tudose, un jurist de 50 de ani, dispune de 10 zile pentru a obţine votul de încredere din partea Parlamentului privind echipa şi programul său”, mai scris agenţia franceză.

Associated Press, preluată de Washington Post şi de New York Times, scrie că nici Iohannis, nici Dragnea nu vor o criză politică prelungită care, în această etapă, nu ar fi în beneficiul niciuneia dintre carierele lor politice.

„Dragnea pierde din popularitate, în pofida faptului că partidul său a câştigat detaşat alegerile parlamentare din decembrie”, afirmă AP, explicând că protestele din februarie i-au ştirbit scorul în sondaje şi că PSD „a primit încă o lovitură după ce şi-a demis propriul Guvern”.

Iohannis, care a mers recent la Washington, unde s-a întâlnit cu preşedintele Donald Trump, dar şi la Berlin, pentru discuţii cu Angela Merkel, „vrea să rămână deasupra certurilor politice, cu ochii pe o realegere în 2019”.

În Asia, agenţia de presă chineză Xinhua, îl descrie pe Tudose drept vicepreşedinte al PSD, care, timp de 13 ani, a fost preşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaţilor.

Postul iranian de televiziune Press TV afirmă că nominalizarea lui Tudose este menită să rezolve criza politică din ţară, „are ar putea distruge încrederea investitorilor în economia României, care creşte rapid”. PSD a luat în calcul şase persoane pentru conducerea Guvernului, dar cinci dintre ele au refuzat oferta.

„Analiştii spun că reticenţa de a accepta poziţia este provocată de decizia abruptă a social-democraţilor de a-l demite pe fostul premier”, scrie Press TV pe site, care aminteşte că, în 2016, Tudose a renunţat la titlul de doctor în urma acuzaţiilor de plagiat.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

RĂPITĂ ÎN SUA, în urmă cu un an, o adolescentă a reuşit să fugă cu ajutorul unei ROMÂNCE! Fata, bolnavă de AUTISM, a fost VIOLATĂ şi supusă unor CRUZIMI INIMAGINABILE

Sorin Grindeanu, PRIMA REACŢIE după desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier!​

Băsescu se ia de faţa lui Mihai Tudose: "Când o vezi, îţi vine să o acoperi!"

AVERTISMENT de la meteorologi! Acest FENOMEN se va produce zilnic, în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI 

CRIMĂ ABOMINABILĂ în Timiş! Un bărbat şi-a CĂSĂPIT fosta iubită, în urmă cu puţin timp. "A lovit-o cu TOPORUL direct în cap şi i-a spus că aşa-i trebuie!"

MĂCEL comis de o ROMÂNCĂ, în Italia! Femeia şi-a ÎNJUNGHIAT soţul cu 12 LOVITURI DE CUŢIT, apoi i-a tăiat ORGANELE GENITALE

22 de MORŢI şi DISPĂRUŢI, după ce o navă cu peste 170 de oameni la bord s-a SCUFUNDAT într-un lac de acumulare! Momentul tragediei a fost filmat

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ în cazul adolescentei de 14 ani din Ploieşti, LOVITĂ CU BESTIALITATE şi umilită de alte două colege (VIDEO)​

IMAGINI HALUCINANTE în trafic! Familie cu copil mic, ŞICANATĂ mai mulţi kilometri de şoferul unei dube. La un moment, din autoutilitară coboară cinci gealaţi... (VIDEO)​

REGLARE DE CONTURI în Constaţa! Un bolid de peste 130.000 de euro, FĂCUT SCRUM în toiul nopţii. Cine se află în spatele ATACULUI MAFIOT

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » PRESA INTERNAŢIONALĂ reacţionează după desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de PREMIER: "Nu vedem nicio schimbare ..."