Antena Meniu Search
x

Regulamentul Senatului, modificat

Plenul Senatului a adoptat o hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Senatului

Plenul Senatului a adoptat o hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Senatului în care au fost incluse și corelate, printre altele, unele atribuții ale Comisiei pentru constituționalitate recent constituite cu procedurile parlamentare.

Astfel, un nou articol al Regulamentului Senatului prevede că, "în cazurile de neconstituționalitate constatate potrivit art. 146 din Constituție, Senatul reexaminează prevederile respective pentru punerea de acord cu decizia CCR și dezbate pe baza raportului Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor CEDO".

De asemenea, o altă modificare prevede că transmiterea proiectelor de lege sau a propunerilor legislative Camerei Deputaților, în cazul în care aceasta este competentă să le dezbată și să le adopte ca primă Cameră sesizată, se face ca urmare a hotărârii plenului Senatului și cu avizul Comisiei pentru Constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor CEDO.

Senatul a adoptat, în ședința plenului din 26 octombrie, proiectul de hotărâre prin care a fost modificat art. 66 din Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului, astfel încât să prevadă înființarea Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a hotărârilor CEDO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Regulamentul Senatului, modificat