Antena Meniu Search
x

Deputatul PNL Roman, depre Pilonul II de pensii: "Este o naţionalizare bolşevică"

Deputatul liberal Florin Roman a susţinut într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că statul încearcă "o naţionalizare bolşevică" a Pilonului II de pensii.

Depuatul PNL Roman, depre Pilonul II de pensii: "Este o naţionalizare bolşevică"
Depuatul PNL Roman, depre Pilonul II de pensii: "Este o naţionalizare bolşevică" - Sursă: Hepta

Deputatul liberal Florin Roman a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că statul încearcă "o naţionalizare bolşevică" a Pilonului II de pensii.

"Este, pur şi simplu, o naţionalizare bolşevică, iar miza înseamnă cele 7 miliarde care sunt depuse până acum în Pilonul II de pensii", a declarat parlamentarul PNL de Alba.

Florin Roman a adăugat că lumea trebuie să înţeleagă faptul că în Pilonul II sunt banii tuturor celor care muncesc cinstit în ţara asta, bani care sunt depuşi ca într-un depozit bancar.

"Sunt banii noştri, care rămân. Atenţie, dacă eu mor, acei bani rămân cu drept de moştenire pentru cei pe care eu îi desemnez. Ceea ce se încearcă acum e efectiv o naţionalizare. Adică, pe partea de proiect să reduci contribuţia la 0, ai redus-o de la 5,1 la 3,7, iar acum să o duci la 0 şi doar să ai posibilitatea să optezi pentru Pilonul II, practic este o naţionalizare cu acte în regulă şi asta înseamnă că guvernul fură 800 de milioane de euro lunar - cât merg acumulare în Pilonul II în ceea ce înseamnă pensia noastră a fiecăruia - ca să susţină actualul sistem de pensii", a declarat Florin Roman.

Liberalul a mai spus că îşi pune mari semne de întrebare şi cu privire la termenul de 1 iulie privind indexarea punctului de pensie.

"În această săptămână am avut în dezbatere la Comisia de muncă Ordonanţa 82, ordonanţă extrem de importantă . (...) le-am atras atenţia că, prin prorogarea indexării punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 iulie, timp de şase luni se fură între 3 milioane şi 6 milioane de lei vechi din buzunarul fiecărui pensionar, pentru că practic această indexare nu s-a făcut la 1 ianuarie, conform legii, şi am spus că am mari semne de întrebare şi cu 1 iulie, cu recalcularea dosarelor de pensie. (...). Nu au personal, au blocate angajările şi teamă mi-e că iar vor veni şi vor spune că timpul nu le permite să recalculeze dosarele şi se vor duce cu o nouă prorogare", a conchis deputatul Florin Roman.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Deputatul PNL Roman, depre Pilonul II de pensii: "Este o naţionalizare bolşevică"