Antena Meniu Search
x

România nu va fi primită în spaţiul Schengen cel puţin până în 2017

România nu va fi primită în spaţiul Schengen nici în 2015, nici în 2016. Premierul Victor Ponta a explicat, sâmbătă, de la Amman, că nu există consens politic când vine vorba de aderarea României la spaţiul Schengen

România nu va fi primită în spaţiul Schengen nici în 2015, nici în 2016. Premierul Victor Ponta a explicat, sâmbătă, de la Amman, că nu există consens politic când vine vorba de aderarea României la spaţiul Schengen

Ponta a declarat că, având în vedere şi poziţia Olandei, care anul viitor va prelua preşedinţia Uniunii Europene, sunt foarte slabe şansele ca România să fie acceptată în spaţiul Schengen mai devreme de 2017.

"Şedinţa JAI e săptămâna viitoare şi ni s-a spus foarte clar nu există consens Vă spun mai direct: se votează contra, tot de către acele ţări care votau de obicei contra şi atunci nu avea rost să supunem la vot în contextul actual Anul viitor preşedinţia va fi a Olandei despre care ştiţi bine ce prietenă a fost cu România pe tema Schengen. O să vedem Deocamdată e clar că dosarul Schengen, în ceea ce mă priveşte pe mine şi Guvernul eu cred că nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă", a mai spus Victor Ponta, potrivit Antena3.

"Noi avem o problemă, în sensul în care avem un regim foarte rigid de vize. Noi am avut totdeauna un regim foarte dur în speranța că o să intrăm în Schengen. Acum, cu speranța asta o să mai trăim cât o mai trăi speranța sau cât o mai exista Schengen. Motiv pentru care o să analizeze sistemul și vreau ca România să fie o țară primitoare pentru oamenii de afaceri cinstiți, pentru turiștii care vor să vină în România, sigur, păstrând toate regulile de securitate. (...) Noi de multe ori avem condiții mult mai dificile de vize decât Germania sau Franța, doar așa... că o să intrăm în Schengen dacă suntem mai duri. Uite că am fost mai duri și tot nu am intrat în Schengen și sincer să fiu nu cred că trebuie să ne facem iluzii prea mari în perioada următoare", a spus Ponta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » România nu va fi primită în spaţiul Schengen cel puţin până în 2017