Antena Meniu Search
x

Românii, "umiliţi" pe aeroportul din Viena. Doi europarlamentari români acuză Austria de "politica discriminatorie"

Europarlamentarii Nicu Ștefănuță și Vasile Blaga au cerut directorului Aeroportului Internațional din Viena explicații legate de „politica discriminatorie a Aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniți din afara spațiului Schengen”, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 15:21

Românii, "umiliţi" pe aeroportul din Viena. Doi europarlamentari români acuză Austria de "politica discriminatorie"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană) împreună cu eurodeputatul Vasile Blaga (Partidul Național Liberal/ Partidul Popular European) au adresat marți o scrisoare directorului Aeroportului Internațional din Viena, pentru a cere explicații legate de „politica discriminatorie a Aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniți din afara spațiului Schengen”, potrivit unui comunicat de presă.

„Am observat că pasagerii care vin din București sunt puși să treacă prin filtrul de securitate și după ce aterizează, lucru care nu e necesar și nu știu să se fi întâmplat și la alt aeroport din spațiul Schengen” declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

În scrisoarea adresată, cei doi europarlamentari au cerut mai multe explicații care țin de necesitatea și legalitatea acestei măsuri, întrebând directorul Aeroportului Internațional din Viena dacă nu cumva acest dublu control aparține vreunei reglementări uitate a pandemiei. În plus, s-a cerut și punerea la dispoziție a regulamentului Aeroportului care prevede efectuarea acestei duble verificări.

„Le amintim austriecilor că faptul că România în afara Schengen nu înseamnă un control dublu de securitate. Acest lucru este umilitor pentru pasagerii români. Uniunea Europeană a susținut dintotdeauna libertatea de circulație a cetățenilor ei. Le cer celor de la Viena să oprească această politică discriminatorie”, adaugă Ștefănuță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Românii, "umiliţi" pe aeroportul din Viena. Doi europarlamentari români acuză Austria de "politica discriminatorie"