Antena Meniu Search
x

Scandal uriaş în Guvern. Premierul Mihai Tudose nu o mai vrea pe Carmen Dan în cabinetul său

O acuză că l-a minţit atunci când a spus că are înlocuitor pentru actualul şef al Poliţiei. Ministrul de Interne contraatacă însă şi anunţă că nu demisioneaza

Vezi și

O acuză că l-a minţit atunci când a spus că are înlocuitor pentru actualul şef al Poliţiei. Ministrul de Interne contraatacă însă şi anunţă că nu îşi va da demisia. Ba chiar afirmă că Premierul este dezinformat şi a dezvăluit că a trimis Corpul de Control al Ministerului la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Funcţia de şef al Poliţiei Române este mărul discordiei dintre Premier şi ministrul de interne.

Ministrul de Interne a declarat că acordul a fost semnat de chestorul Cătălin Ioniţă marţi, înaintea anunţului public pe care l-a făcut, referitor la propunerea de demitere a actualului şef al Poliţiei Române.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: "În contextul acestei campanii virulente împotriva lui, miercuri, miercuri dimineaţă, la ora 06:27, am primit un mesaj telefonic de la domnul Ioniţă, prin care îmi solicita să se prezinte la minister pentru o discuţie. Mi-a raportat că are anumite reţineri să meargă mai departe, explicându-mi şi motivele, sens în care are pregătit un raport."

Carmen Dan l-a rugat pe chestor să se mai gândească până când premierul va anunţa dacă e de acord să-l schimbe pe şeful poliţiei române.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: "La începutul şedinţei de Guvern, în jurul orei 13:30, premierul a anunţat public că nu îl va schimba pe domnul Despescu.'

Premierul Mihai Tudose: "La prânz, l-am sunat pe domnul chestor să-l întreb eu. Răspunsul a fost exact aşa: Domnule prim-ministru, permiteţi să raportez, în cursul dimineţii m-am prezentat la doamna ministru cu un raport prin care refuz această funcţie. I l-am înmânat, de atunci stau în antecameră, mi-a spus să aştept."

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: "Ulterior, în jurul orei 15:30, chestorul Ioniţă mi-a transmis că a fost sunat de premierul Tudose şi, fiind întrebat dacă mai doreşte să ocupe funcţia de şef al Poliţiei Române, a răspuns că nu. Nu ştiu ce răspuns se aştepta să primească premierul de la chestorul Cătălin Ioniţă în acea discuţie telefonică, după ce doar cu două ore înainte anunţase public că nu-l schimbă pe şeful Poliţiei Române."

Imediat după declaraţia lui Carmen Dan, Mihai  Tudose i-a răspuns pe Facebook.

Premierul Mihai Tudose: "Doamna Carmen Dan recunoaște cã la ora 6:27 a fost sunatã de domnul chestor Ioniţã, care a anunţat-o cã dorește sã se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie șef al IGPR. Ședinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniță, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu și cã aștept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu dorește sã fie noul șef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniță sã se rãzgândeascã? Trageți dumneavoastră concluziile."

Mihai Tudose a spus miercuri seara că nu mai poate lucra cu ministrul de Interne deoarece l-a minţit, lucru negat cu vehemenţă de Carmen Dan. 

Premierul Mihai Tudose: "Domnia sa şi-a exprimat, luni, că începând de luni îşi dă demisia. I-am spus că, în momentul acesta, o accept dacă şi-o dă. Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, îşi va da demisia."

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne:  "În legătură cu subiectul demisiei mele. După cum ştiţi, Guvernul este unul politic iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Scandal uriaş în Guvern. Premierul Mihai Tudose nu o mai vrea pe Carmen Dan în cabinetul său