Antena Meniu Search
x

Video Scandal în coaliţia de guvernare. Cîţu i-a înfuriat pe cei de la USR PLUS după ce a trecut pe ordinea pe zi banii pentru primari: "Nu vă jucaţi, suntem aici să guvernăm"

Coaliţia de guvernare, la un pas de divorţ! Premierul Cîţu a înfuriat USR PLUS când a pus pe ordinea de zi suplimentară proiectul prin care dă primăriilor 50 de milioane de lei. E de fapt PNDL 3. Cu un nume nou şi fără avize - au sărit cei de la USR PLUS şi aşa a fost suspendată şedinţa de guvern. Acum vorbesc deja de demisii şi moţiune de cenzură. În urmă cu o oră a intervenit în conflict şi Preşedintele Klaus Iohannis.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 20:34

Vezi și

Împreună, dar fiecare pe drumul lui. Cam aşa stau lucrurile în coaliţia de guvernare. Premierul Florin Cîţu dă, din nou, tonul şedinţelor cu scântei şi cu uşile închise. Motivul - banii pentru primării, programul prin care autorităţile locale primesc fonduri de la guvern. Programul "Anghel Saligny" sau PNDL 3, în valoare de 50 de milioane de lei, odată adoptat, ar fi în favoarea lui Cîţu: şi-ar atrage primarii PNL de partea lui în cursa pentru şefia partidului. Îl jenează puţin partenerii de Guvernare, supăraţi nevoie mare.  

"Asta cu amenințările, cu părăsirea coaliției, văd că vin și pleacă. Acum două zile zicea că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la guvern", a declarat Florin Cîţu. "Nu vă jucaţi cu USR PLUS! Pe lista suplimentară, la surpriză, a fost introdus acest PNDL 3", a declarat Dan Barna. În apărarea lui Cîţu a sărit Rareş Bogdan, mai nou apropiat de premier. Iar preşedintele partidului, Ludovic Orban, dă declaraţii evazive. Ştie că programul i-ar avantaja adversarul în lupta pentru supremaţia în partid. "Sper că adoptarea acestui proiect se face pentru scopul real pentru care eu m-am luptat de atâta timp, și anume pentru dezvoltarea infrastucturii în comunitățile locale", a declarat Ludovic Orban.

"Repet, nu vă jucaţi cu USR PLUS, suntem aici ca să guvernăm, nu plecăm acasă"

Programul lui Cîţu ar fi încă o hoţie la fel ca celelalte două PNDL, pe modelul Dragnea şi Udrea, spune fostul ministru. "Repet, nu vă jucaţi cu USR PLUS, suntem aici ca să guvernăm, nu plecăm acasă. Tactica aceasta cu ameninţări este departe de a da credibilitate acestui premier în fruntea unui guvern", a mai precizat Dan Barna. MIniştrii USR PLUS sunt pregătiţi să îşi dea demisia. Şi, când doi se ceartă, al treilea câştigă. UDMR, de pe margine, arată cu degetul către USRPLUS. "Guvernarea nu e despre competiţia dintre un partid sau altul sau din interiorul unui partid. Niciun lider politic să nu uite că puterea e pentru români nu pentru partid", a declarat Klaus Iohannis.

Scandalul e departe de a se termina. Programul "bani pentru primării" nu are toate avizele şi lipseşte cel de la ministerul justiţiei. Doar că Stelian Ion a anunţat că nu a primit documentele în original pentru a da aprobarea necesară pentru ordonanţa de urgenţă. Premierul îl contrazice:  proiectul a fost trimis încă de pe 25 august. USR PLUS spune că strânge semnături pentru o moţiune de cenzură. Ca să fie strânse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Scandal în coaliţia de guvernare. Cîţu i-a înfuriat pe cei de la USR PLUS după ce a trecut pe ordinea pe zi banii pentru primari: "Nu vă jucaţi, suntem aici să guvernăm"