Antena Meniu Search
x

Scandal fără precedent în Parlament. Liderii coaliţiei de guvernare, huiduiţi pe holuri de protestatari

Scene fără precedent în Parlamentul României. Sub pretextul unei vizite, protestarii au reuşit să intre în Legislativ şi au provocat un scandal chiar în timp ce premierul Viorica Dăncilă se adresa plenului reunit. Spiritele s-au încins şi în afara Casei Poporului.

Vezi și

Scene fără precedent în Parlamentul României. Sub pretextul unei vizite, protestarii au reuşit să intre în Legislativ şi au provocat un scandal chiar în timp ce premierul Viorica Dăncilă se adresa plenului reunit. Spiritele s-au încins şi în afara Casei Poporului.

Câţiva protestatari au luat cu asalt Legislativul. Pe holurile Parlamentului, liderii coaliţiei de guvernare sunt huiduiţi. 

Afară, deputatul Nicolae Bacalbaşa este îmbrâncit de protestatari. Jandamii au făcut scut în jurul lui şi îl escortează până la metrou. Sunt imagini cum nu s-au mai văzut în România protestelor de până acum. 

Cu câteva minute înainte, flancaţi de patru deputaţi PSD, membri ai comisiei de Apărare şi Sănătate, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au încercat să scape de furia activiştilor care au scandat cuvinte grele. 

Jurnaliştii abia au putut ajunge lângă liderii coaliţiei de guvernare.

Scandalul a început în timp ce premierul vorbea în plen despre preluărea preşedinţiei Uniunii Europene de către România. Discursul nu a fost însă lipsit de greşeli gramaticale. 

Pe hol, protestatarii îi cereau demisia. 

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, preşedintele Senatului:

Eu nu am crezut ca in Parlament voi asista, nici in ucraina- unde se iau la bataie in plen, nu am vazut asa ceva. USR vrea sa doboare recorduri triste.

Deputaţii USR sunt acuzaţi că i-au ajutat pe activişti să intre în Parlament. 

Atunci când paza a încercat să îi scoată din clădire, protestatarii s-au întins pe covor şi au continuat să îşi strige nemultumirile. Cea mai mare e legată de modificările Codului de procedură penală adoptate ieri.

STELIAN ION, deputat USR

Nu a fost o chestie regizata de USR sau gandita de USR. Ce s-a intamplat astazi inseamna ca au ajuns la o limita, s-a depasit acea limita si oamenii au venit sa protesteze.

Noi nu suntem platiti, pe noi nu ne duce nimeni. Am facut o cerere, a fost aprobata, am respectata toate regulile, a declarat unul dintre protestatari.

După protestele de azi, liderii coaliţiei de Guvernare ar putea să propună schimbări privind accesul în Parlament. Se gândesc, de asemenea, să reia colaborarea cu SPP, la care au renunţat în urmă cu câteva luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Scandal fără precedent în Parlament. Liderii coaliţiei de guvernare, huiduiţi pe holuri de protestatari