Antena Meniu Search
x

Cutremur pe scena politică, în urma scandaluilui poliţistului acuzat de pedofilie. Mihai Tudose spune că nu mai poate lucra cu Carmen Dan

Ministrul de Interne a intrat în vizorul premierului, care îi aşteaptă demisia. Carmen Dan l-a minţit şi nu mai poate lucra cu ea - a declarat Mihai Tudose.

Vezi și

Ministrul de Interne a intrat în vizorul premierului, care îi aşteaptă demisia. Carmen Dan l-a minţit şi nu mai poate lucra cu ea - a declarat Mihai Tudose, aseară, la Sinteza Zilei. Şi şeful Poliţiei Române ar putea să plece împreună cu ministrul de Interne. A primit un ultimatum.

Are o săptămână la dispoziţie să raporteze cum a fost posibil ca agentul pedofil să continue să lucreze, deşi a fost prins în flagrant în timp ce agresa sexual o tânără.

"Am transmis putin mai devreme primului ministru cererea de schimbare a sefului politiei romane, chestorul sef de politie, Bogdan Despescu", declarat ministrul Carmen Dan în data de 9 ianuarie.

Pasul în spate la care spera marţi ministrul de interne s-a transformat ieri într-un "pe loc repaos". Premierul n-a vrut să-l demită pe şeful Poliţiei Române. Ba mai mult: îi va acepta demisia dacă şi-o va da.

Mihai Tudose spune că nu mai poate lucra cu Carmen Dan. Pentru că l-a minţit. A afirmat că cel propus să-l înlocuiască pe Despescu acceptă funcţia. Ori, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, chestorul-şef Cătălin Ioniţă i-a spus răspicat că nu vrea funcţia.

Mihai Tudose, premierul României: "Am întrebat-o dacă este adevărat că omul acela refuza. Mi-a spus că nu este adevărat, că omul îşi doreşte funcţia. La prânz l-am sunat pe domnul chestor să-l întreb eu. Răspunsul a fost exact aşa: <<Domnule prim-ministru, permiteţi să raportez, în cursul dimineţii m-am prezentat la doamna ministru cu un raport prin care refuz această funcţie.>> Din momentul acela am spus că un ministru de Interne care îşi permite să mă mintă în halul acela nu mai am ce să mai lucrez cu domnia sa."

Deşi, deodamdată a scăpat de demitere, şeful Poliţiei Române merge în continuare pe gheaţă subţire. Şeful Executivului vrea să ştie cum un poliţist cu grave deviaţii comportamentale a continuat să lucreze în cadrul Brigăzii Rutiere, deşi a fost prins în flagrant când agresa sexual o tânără.

Mihai Tudose, premierul României: "I-am solicitat domnului Despescu ca, maxim o săptămână, maxim o săptămână, nu o săptămână, ci maxim o săptămână, să vină cu două tipuri de rezultate. Vinovaţii şi responsabilii. Şi nu deferiţi opiniei publice, ci deferiţi organelor competente. Începând de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar sau pe două maşini şi n-au fost în stare să-şi recunoască colegul, ajungând până la şefii ierarhici care ar fi trebuit să ştie că respectivul a mai fost cercetat în diverse dosare până acuma. 

Ieri, au ieşit la iveală alte nelegiuiri comise de poliţistul pedofil Eugen Stan.

Mihai Tudose, premierul României:  "O să fiu mai non-european, dacă vreţi. Şi, probabil o să mă coste f mult ceea ce o să vă spun acuma. Dar îmi asum. Eu cred că şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infractiuni, e puţin pentru anumite infracţiuni. Pentru cine nenoroceşte un copil, pentru cine ia o viaţă. Îi vezi zâmbind."

Şeful Executivului a precizat că pentru unii dintre infractori închisoarea pe viaţă este cea mai dulce. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Cutremur pe scena politică, în urma scandaluilui poliţistului acuzat de pedofilie. Mihai Tudose spune că nu mai poate lucra cu Carmen Dan