Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României. Noi măsuri de relaxare, anunţate de Florin Cîţu

De Monica Palade.
Publicat: 09.06.2021, 15:48.
Actualizat: 09.06.2021, 15:52

Guvernul României a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul României, începând din data de 12 iunie. Proiectul a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României. Cum se va desfăşura meciul din optimile Campionatului European de Fotbal

Hepta/Mediafa/Alexandru_Dobre

Totodată, şeful Executivului a anunţat şi că meciul din optimile Campionatului European de Fotbal va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

200 de persoane la evenimente private

Citește și:

Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri etc. a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unui spațiu de 2 mp pentru fiecare participant.

Prim-ministrul a precizat, de asemenea, la finalul şedinţei Executivului, că se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani.

Noi măsuri de relaxare decise de Guvern

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 9.06.2021, Hotărârea numărul 38. Prin această Hotărâre, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României . De asemenea, prin aceeași Hotărâre au fost propuse modificări privind unele măsuri adoptate pentru gestionarea situației create de pandemia de SARS-COV-2, după cum urmează:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.