Meniu
Search
x

Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României. Noi măsuri de relaxare, anunţate de Florin Cîţu

Guvernul României a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul României, începând din data de 12 iunie. Proiectul a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri, a anunţat premierul Florin Cîţu.

De Monica Palade la 09.06.2021, 15:52

Totodată, şeful Executivului a anunţat şi că meciul din optimile Campionatului European de Fotbal va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

200 de persoane la evenimente private

Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri etc. a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unui spațiu de 2 mp pentru fiecare participant.

Pe acelaşi subiect

Prim-ministrul a precizat, de asemenea, la finalul şedinţei Executivului, că se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani.

Noi măsuri de relaxare decise de Guvern

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 9.06.2021, Hotărârea numărul 38. Prin această Hotărâre, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României . De asemenea, prin aceeași Hotărâre au fost propuse modificări privind unele măsuri adoptate pentru gestionarea situației create de pandemia de SARS-COV-2, după cum urmează:

  •      Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană. 
  •      Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  •      Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
  •       Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care  sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României. Noi măsuri de relaxare, anunţate de Florin Cîţu