Florin Cîțu îl remaniază pe ministrul Finanțelor: ”Alexandru Nazare a preferat să fie revocat. Am avut o discuție cu toți liderii Coaliției”

De Redactia Observator.
Publicat: 08.07.2021, 11:46.
Actualizat: 08.07.2021, 12:20

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a trimis la Cotroceni, preşedintelui Klaus Iohannis, cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

Surse: Alexandru Nazare va fi schimbat din funcţia de ministru de Finanţe. Cererea a fost trimisă la Cotroceni

Ludovic Orban şi Florin Cîţu

Hepta

Florin Cîțu a explicat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei. Cîţu a susținut că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării. De asemenea, premierul a menţionat că a trimis preşedintelui cererea de revocare a lui Nazare de la Finanţe, precum şi propunerea ca el să asigure interimatul. Întrebat dacă Dan Vîlceanu va fi sucesorul lui Nazare, prim-ministrul a afirmat că încă nu a fost luată o decizie.

Surse: Miza remanierii lui Alexandru Nazare este rectificarea bugetară și banii pentru primari

Conform unor surse Observator, Florin Cîțu și-a dorit schimbarea lui Alexandru Nazare după un conflict dintre premier și Ludovic Orban. Miza este rectificarea bugetară și banii pentru primari în prag de congres PNL. Alexandru Nazare nu ar fi fost de acord cu alocări preferenţiale în funcţie de opţiunea primarilor pentru un candidat sau altul. Ludovic Orban a declarat miercuri seară că trebuie respectat acordul coaliției pentru remaniere. Cel mai probabil acum Florin Cîțu va prelua interimatul la ministerul Finanțelor. Dan Vîlceanu, al cărui nume a mai fost vehiculat pentru diverse poziţii din Guvern, este readus și el în discuție pentru ocuparea postului de ministru al Finanţelor.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.