Antena Meniu Search
x

Surse: Liderii PNL i-au pregătit lui Florin Cîţu un "cadou" de ziua lui: o scrisoare prin care îi cer să demisioneze

Aproximativ 40 de lideri PNL au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia lui Florin Cîţu de la şefia partidului şi plănuiesc să i-o înmâneze joi, când se întoarce din Statele Unite, potrivit surselor Observator. Nicolae Ciucă este favorit să îl înlocuiască.

de Larisa Bernaschi

la 30.03.2022, 23:56

Florin Cîţu, alături de premierul Nicolae Ciucă
Florin Cîţu, alături de premierul Nicolae Ciucă - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Cât timp Florin Cîţu a fost în vizită în Statele Unite, liderii partidului au pus la cale să îl dea jos din fruntea partidului. Aceştia au discutat în weekend cu preşedintele Klaus Iohannis, iar acum 40 de membri importanţi ai PNL au semnat o scrisoare prin care îi vor cere demisia lui Cîţu. Joi, aceştia se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă - favorit pentru a îl înlocui pe Cîţu -, iar seara, când este programată o petrecere de ziua lui Florin Cîţu, îi vor înmâna scrisoarea, potrivit surselor Observator.

Fostul premier a aflat între timp că este pe cale să fie îndepărtat de la conducerea partidului şi a sunat mai mulţi lideri pentru a afla cum s-a ajuns aici. Aceştia vor convocarea unei şedinţe formale a conducerii PNL pentru duminică. În cazul în care Florin Cîţu nu renunţă la şefia PNL, liberalii sunt pregătiti să organizeze un congres în luna aprilie.

Florin Cîţu a avut un conflict recent cu premierul Nicolae Ciucă

Disputa în declaraţii dintre cei doi a început după ce Florin Cîţu a anunţat că PNL face o evaluare a miniştrilor din Guvernul Ciucă şi s-a vorbit chiar despre remanierea unora dintre aceştia. 

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, pe 23 martie, că nu este nicio ruptură între el şi premierul Nicolae Ciucă şi a precizat că acesta are susţinerea PNL, iar partidul a susţinut toate măsurile Guvernului. El a respins şi ideea unor tensiuni în partid, el arătând că a fost decizia premierui să nu vină, înainte de şedinţa conducerii PNL, la discuţiile pe care le-a avut cu prim-vicepreşedinţii partidului şi secretarul general, la el în birou.

Nu este nicio ruptură, are susţinerea PNL, aţi văzut şi măsurile, suntem singurii, eu sunt singurul şi PNL (..) am susţinut 2,5% din PIB, PNL a susţinut, pentru apărare, măsurile pe energie, chiar dacă nu sunt foarte liberale, le-am susţinut”, a mai spus Florin Cîţu. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că în acest moment, nu se impune o remaniere în Guvern, după ce miniştrii au fost evaluaţi în cadrul coaliţiei. În replică, Florin Cîţu a declarat azi că a fost vorba de o evaluare a propriilor miniştri, spunând că e datoria partidului de a folosi mereu cei mai buni oameni în prima linie. Şi, chiar dacă remanierea e atributul premierului, miniştrii sunt susţinuţi de partide în funcţiile pe care le deţin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Surse: Liderii PNL i-au pregătit lui Florin Cîţu un "cadou" de ziua lui: o scrisoare prin care îi cer să demisioneze