Antena Meniu Search
x

Tăriceanu a fost denunţat în dosarul Microsoft

Călin Popescu Tăriceanu a intrat în vizorul DNA în cazul celebrului dosar „Microsoft - EADS"

Călin Popescu Tăriceanu a intrat în vizorul DNA în cazul celebrului dosar „Microsoft - EADS"

La dosar există mai multe declaraţii în care se dezvăluie tenebrele afacerii şi sumele de bani care ar fi ajuns la lideri importanţi din clasa politica, însă inculpările nu au vizat un segment foarte important, acela al multinaţionalelor care au câştigat contractele şi de unde s-au plătit bani grei, cu titlu de „parandarat” către factorii de decizie romani.

Cele mai cunoscute nume implicate în acest dosar sunt ale fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu - care a vorbit despre bani pe care i-ar fi dat pentru campania electorală a PDL şi a lui Traian Băsescu, dar şi despre sume care ar fi fost înmânate lui Vasile Blaga, Roberta Anastase sau Emil Boc -, ale lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, Dumitru Nicolae, zis Niro, şi Dorin Cocos.

În acelaşi dosar, mai există şi alte mărturii care se referă la bani care ar fi fost destinaţi pentru mituirea miniştrilor sau a funcţionarilor guvernamentali. Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numără şi „martorul ameninţat” Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate în suveica financiară „Microsoft”. Acestuia, procurorii DNA i-au luat două declaraţii, la o distanţă de câteva luni. Una în vara anului 2014, alta în toamna anului 2014. În prima dintre ele, Gabriel Marin se referă la implicarea în afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Năstase, dar şi a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne în timpul Guvernării PDL.

35% din afacere era şpaga către guvernanţii României

În cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeşte despre perioada Guvernării Tăriceanu, oferindu-le procurorilor informaţii detailate, cu nume şi date, despre milioane de euro care ar fi fost destinaţi mituirii prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu, actualului ministru de Finanţe Orlando Teodorovici, secretar de stat în Ministerul Finanţelor în timpul Guvernării Tariceanu, sau a ministrului Comunicaţiilor din timpul acelaiasi guvernări, Karoly Borbely. Luju.ro scrie că, în momentul de faţă, procurorii DNA pregătesc un dosar împotriva lui Calin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza şi pe declaraţia „martorului ameninţat” Gabriel Marin. Este o măsură prin care se va încerca reducerea la tăcere a actualului preşedinte al Senatului, având în vedere că Tariceanu este unul dintre puţinii politicieni care încă nu şi-au pierdut demnitatea şi au curajul să condamne abuzurile din Justiţie.

Continuarea AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri politice » Tăriceanu a fost denunţat în dosarul Microsoft