Antena Meniu Search
x

Tăriceanu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, astăzi, la Parlament, despre eventuala suspendare a lui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru. 

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, astăzi, la Parlament, despre eventuala suspendare a lui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru. 

Tăriceanu a declarat că revede momentele de criză din mandatul lui Traian Băsescu și că e inexplicabil faptul că Iohannis nu a motivat decizia de a respinge nominalizarea pentru premier făcută de PSD-ALDE.

Potrivit co-președintelui ALDE, suspendarea lui Klaus Iohannis este evident un element al unei crize politice.

"Normalitate nu este președintele suspendat. Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice, dar președintele Klaus Iohannis nu trebuie să ignore Constituția. Recomandarea este să respecte rolul pe care i-l conferă Constituția și votul cetățenilor. Preşedintele trebuie să ştie că în atare condiţii suspendarea este o acţiune posibilă", a mai spus Tăriceanu. 

Pe acelaşi subiect

Liderii PSD se întrunesc astăzi, de la ora 16, în cadrul şedinţei Comitetul Executiv Naţional pentru a decide ce nominalizare vor face pentru funcţia de prim-ministru şi ce poziţie va adopta partidul după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh.

Dragnea a anunţat ieri că până miercuri seară, cel târziu joi, va lua o decizie ca urmare a respingerii de către preşedintele Iohannis a nominalizării lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier.

Preşedintele PSD a spus că vrea să "cumpănească foarte bine" pentru că nu este o decizie uşoară.

"Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional şi nici alt motiv care să ţină de alte elemente şi părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanşeze o criză politică în România", a precizat Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Tăriceanu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis