Antena Meniu Search
x

TĂRICEANU despre Legea salarizării: Nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la Craiova, că Legea salarizării este “foarte generoasă”, însă unele solicitări de majorare a salariilor nu sunt justificate. Acesta e exemplificat sporul de solicitare neuropsihică, pe care îl dezaprobă, scrie News.ro

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la Craiova, că Legea salarizării este “foarte generoasă”, însă unele solicitări de majorare a salariilor nu sunt justificate. Acesta e exemplificat sporul de solicitare neuropsihică, pe care îl dezaprobă, scrie News.ro

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că noua Lege a salarizării aduce pentru bugetari beneficii majore, însă nu toate sunt justificate.

"Vorbim de o anvelopă salarială şi, aţi văzut, au fost discuţii, negocieri, ca până la urmă şi celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanţă, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat iniţial. Au venit alte sporuri să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri, le-a menţionat. Am văzut, de exemplu, la educaţie, spor de solicitare neuropsihică. Iertaţi-mă, am lucrat şi eu în învăţământ, programul nu e de opt ore pe zi, în învăţământul preuniversitar, dacă pui la cap toate vacanţele, ai patru luni de vacanţă pe an. Patru luni de vacanţă. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări. Cred că, în final, legea salarizării este una foarte generoasă şi cred că îşi atinge obiectivele şi sper ca pe lângă salariile bine plătite să avem şi o creştere substanţială a calităţii serviciilor publice, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de învăţământ. Acum pot şi cetăţenii, în mod logic şi natural, să emită pretenţii”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Dolj.

Întrebat de către jurnalişti despre evaluarea miniştrilor din cabinetul Grindeanu, Tăriceanu a precizat că le-a solicitat reprezentanţilor ALDE să se autoevalueze.

“Am cerut miniştrilor, colegilor mei, doi dintre ei mi-au trimis documentele în baza cărora să pot face o evaluare. Am o anumită experienţă, am fost patru ani prim-ministru, şi privesc cu un anumit ochi membrii guvernului şi echipa guvernamentală, dar până la urmă, totuşi, sigur că responsabilitatea primară o are primul-ministru. Şi eu, împreună cu domnul Dragnea avem responsabilitatea noastră politică, pentru că noi am fost în campanie, noi am cerut votul cetăţenilor şi l-am şi obţinut şi ne-am angajat un program politic în acest sens. Dar vreau să vedem întâi care este analiza pe care o face fiecare dintre ei, în raport cu angajamentele pe care le-am luat prin programul de guvernare votat de Parlament şi, după aceea, o să facem o analiză în comun şi vă comunicăm”, a mai spus Tăriceanu.

Daniel Chiţoiu şi Călin Popescu Tăriceanu s-au aflat, miercuri, la Craiova, pentru a susţine în campania electorală candidatul ALDE, Anişoara Stănculescu, la funcţia de primar al Craiovei.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » TĂRICEANU despre Legea salarizării: Nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări