Antena Meniu Search
x

Tăriceanu, reacţie după eşecul referendumului pentru familie: 'Nu e nici o victorie, nici o înfrângere'

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, cu privire la referendumul pentru familie, că este neconcludent ca rezultat, dat fiind faptul că nu s-a atins cvorumul necesar de validare, astfel că nu poate fi considerat nici o victorie, nici o înfrângere.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că rezultatul la referendumul pentru familie este neconcludent - Mediafax Foto via Hepta

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, cu privire la referendumul pentru familie, că este neconcludent ca rezultat, dat fiind faptul că nu s-a atins cvorumul necesar de validare, astfel că nu poate fi considerat nicio victorie, nicio înfrângere.

”Referendumul e neconcludent ca rezultat, pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare. Această logică de confruntare permanentă pe care o văd prezentă din ce în ce mai mult în societate şi din păcate şi la nivelul partidelor politice, mai ales astea noi apărute gen USR, Mişcarea domnului Cioloş, eu nu o înţeleg. Eu cred că politica trebuie făcută altfel, trebuie găsit un numitor comun. Dacă fiecare o să încerce să adopte poziţii cât mai radicale, cât mai extremiste, nu cred că România va reuşi să progreseze”, a afirmat Tăriceanu.

Şeful Senatului a adăugat că, ”odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte”, potrivit News.ro.

”Probabil că rezultatul referendumului reflectă o lipsă de interes a ansamblului sau a majorităţii soecietăţii, cetăţenilor pentru acest subiect. Nu e nici o victorie, nici o înfrângere. Este o dovadă că această temă nu a suscitat interesul necesar pentru a se atinge cvorumul, pentru că rezultatul votului propriu-zis văd ca cifră depăşeşte 90%. (...) O opţiune a fost foarte clar exprimată, dar insuficient ca referendumul să fie validat”, a mai subliniat liderul ALDE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Tăriceanu, reacţie după eşecul referendumului pentru familie: 'Nu e nici o victorie, nici o înfrângere'