Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi înlocuit de un alt membru ALDE în fruntea Senatului

Mutări uluitoare pe scena politică. De astăzi, funcţia de preşedinte al Senatului este vacantă. Însă, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi numit tot un membru ALDE, susţinut chiar de PSD. Teodor Meleşcanu a fost alegerea social-democraţilor.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 21:48

Vezi și

Mutări uluitoare pe scena politică. De astăzi, funcţia de preşedinte al Senatului este vacantă. Însă, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi numit tot un membru ALDE, susţinut chiar de PSD. Teodor Meleşcanu a fost alegerea social-democraţilor. Pe mâna fostului ministru de Externe, Guvernul condus de Viorica Dăncilă speră să reziste votului din Parlament, dar şi unei moţiuni de cenzură. 

Călin Popescu Tăriceanu renunţă la conducerea Senatului pentru că între formaţiunea pe care o conduce şi PSD nu mai există o alianţă. Însă, social-democraţii susţin tot un membru ALDE în locul lui Tăriceanu: pe fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu. 

Voci din interiorul PSD spun că, în schimbul acestei funcţii, Meleşcanu va încerca să îşi convingă unii colegi din ALDE să susţină Guvernul în Parlament. 

Opoziţia o susţine însă pe Alina Gorghiu, pentru a doua funcţie în stat. În acest timp, liberalii discută cu celelalte partide şi despre moţiunea de cenzură. 

În încercarea de a evita trădările, Viorica Dăncilă a mers astăzi în Parlament.  

Şi preşedintele Klaus Iohannis îi dă emoţii premierului. Nici până acum nu a semnat interimatale pentru cele trei ministere conduse de ALDE până săptămâna trecută: Energie, Mediu şi Relaţia cu Parlamentul.  

USR şi PLUS îşi fac deja calcule pentru un guvern de tranziţie şi vor alegeri anticipate după prezidenţialele din toamnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi înlocuit de un alt membru ALDE în fruntea Senatului