Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tăriceanu, mesaj dur pentru protestatarii #rezist: "Corupţia îi poate ucide şi pe cei care strigă sloganuri anticorupţie!"

Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj protestatarilor #rezist, pe care îi roagă să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiţiei.

de Redactia Observator

la 11.12.2017 , 10:19

Tăriceanu le-a transmis un mesaj protestatarilor #rezist - Observator

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj protestatarilor #rezist, pe care îi roagă să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiţiei.

"Pentru protestatari, eu am un mesaj. Am rugămintea (...) ca cei care protestează, în afară de reţelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informaţii care nu sunt controlate şi verificate, să facă un efort să se informeze, să citească legile justiţiei, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop - consolidarea statului de drept, consolidarea independenţei magistraţilor, în aşa fel încât (...) să nu mai putem vorbi, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, de dosare care sunt politice, de justiţie selectivă, de abuzuri şi excese care au afectat oameni şi vieţi, să nu ne mai trezim în situaţia în care oameni care sunt condamnaţi în România îşi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a declarat Tăriceanu, în cadrul unei emisiuni TV. 

Potrivit preşedintelui Senatului, "România este a treia ţară, după Rusia şi Turcia, în privinţa proceselor pierdute la CEDO". 

Articolul continuă după reclamă

"Este o stare pe care nu putem să o acceptăm să se perpetueze şi acesta este motivul pentru care am hotărât, la nivelul majorităţii, să facem o modificare a legilor justiţiei şi această reformă în justiţie", a continuat Călin Popescu Tăriceanu. 

Întrebat cum comentează solicitarea comunităţii online "Corupţia ucide" privind organizarea alegerilor anticipate, Tăriceanu a răspuns: "Slavă Domnului că în ţara asta mai există şi oameni cu scaun la cap şi nu să facă toţi ceea ce cere Coruptia ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupţia poate să ucida chiar pe cei care strigă sloganurile astea şi care sigur că găsesc tot felul de formule teribiliste, pe care oamenii care au o minimă experienţă politică şi cunosc regulile democraţiei nu le iau în seamă".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri politice » Tăriceanu, mesaj dur pentru protestatarii #rezist: "Corupţia îi poate ucide şi pe cei care strigă sloganuri anticorupţie!"