Antena Meniu Search
x

Taxă pe bogăție. Ciolacu vrea impozitarea marilor averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri "nesimţite"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că este nevoie de o taxă de solidaritate pentru averile acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri "cu adevărat nesimţite".

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 13:00

Taxă pe bogăție. Ciolacu vrea impozitarea marilor averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri "nesimţite" - hepta

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că va propune mediului de afaceri din România să discute „cu franchețe” despre taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record.

"Taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei şi a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acţionat corect când a impus în Coaliţie taxa de solidaritate în energie şi că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi şi a profiturilor exagerate. Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimţite", a scris președintele social-democrat, joi, pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ciolacu vrea mai multă "solidaritate socială"

Marcel Ciolacu a precizat că statul va aduna astfel resursele necesare pentru a ajuta atât "milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieţii", cât şi companiile româneşti, în special IMM-urile.

"Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu francheţe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluţie fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât şi mai multă justeţe economică", a conchis liderul PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Taxă pe bogăție. Ciolacu vrea impozitarea marilor averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri "nesimţite"