Antena Meniu Search
x

Știre de ultimă oră: Cristina Guseth, retrasă din Guvern de premierul Cioloş în urma prestaţiei din Parlament

Premierul desemnat Dacian Cioloş a hotărât luni seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiţiei, în urma prestaţiei mult sub aşteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate

Vezi și

Premierul desemnat Dacian Cioloş a hotărât luni seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiţiei, în urma prestaţiei mult sub aşteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Cristina Gusetha primit iniţial aviz favorabil, însă răspunsurile sale la întrebările parlamentarilor au fost foarte slabe.

Citeşte şi: Ministrul nominalizat al Justiției nu a știut informații elementare din domeniu. Ce întrebări au pus-o în dificultate pe Guseth

"Pentru a nu vulnerabiliza in nici.un fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere", a scris Dacian Cioloş pe Facebook, după miezul nopţii.

Audiere plină de incidente

Cristina Guseth a fost audiată luni în comisiile juridice reunite ale Parlamentului. Timp de aproximativ două ore, juriştii din Senat şi din Camera Deputaţilor au lansat un tir de întrebări la care Guseth n-a făcut faţă. Venind din fruntea unui ONG (FreedomHouse) care s-a luptat pentru implementarea statului de drept în România, dar fără a avea studii de drept, Cristian Guseth s-a încurcat în momentul în care aleşii au întrebat-o cum vede imunitatea parlamentară.  "Cum doriti sa revizuiti sistemul de imunitati? La ce institutii publice va referiti? Institutia prezidentiala face parte din acest sistem de imunitati?", a fost una dintre întrebarile care au blocat-o pe Cristina Guseth.  "Sunt mai multe incompatibilitati", a răspuns Guseth, dupa care s-a blocat. Din sala s-a auzit imediat: "imunităţi".  Senatorul PSD Serban Nicolae i-a spus ca nu cunoaşte Constitutia României. "Am citit Constituţia, dar a o citi nu înseamnă a o şti", s-a scuzat, neinspirat, Cristina Guseth. La final, Guseth a recunoscut că a fost "o umilinţă, o experienţă foarte dură şi grea".

Însă dincolo de răspunsurile slabe ale Cristinei Guseth, parlamentarii au arătat din nou că se zbat în mocirlă. În timpul audierilor, Şerban Nicolae i-a şoptit unei colege : "Decât să vină aici, mai bine punea o poză cu ea în chiloţi", aluzie mârşavă la faptul că Andrei Baciu a fost retras rapid din Guvern după ce în mediul virtual au apărut poze cu tânărul medic pozând în lenjerie intimă. Ruxandra Jipa, senator UNPR, le-a reproşat colegilor din Parlament, cu voce tare: "O să vedeţi voi ce o să păţiţi cu asta".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Știre de ultimă oră: Cristina Guseth, retrasă din Guvern de premierul Cioloş în urma prestaţiei din Parlament