Antena Meniu Search
x

Foto Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. Alexandra Văcaru, eliberată din funcție

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a fost eliberat din funcţie şi a fost înlocuit cu Toni Greblă, prin decizia Guvernului.

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 17:08

noul prefect al Capitalei, Toni Greblă
Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. Alexandra Văcaru, eliberată din funcție - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Toni Greblă a fost senator în Parlamentul României în legislatura 2008-2012 din partea PSD și reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. Numit de Senat ca judecător al Curții Constituționale la data de 18 decembrie 2013, pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO.

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională, a fost și secretar general al Guvernului, în 2018. În luna mai a acelui an, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţei au decis achitarea fostului judecător al CCR, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii: fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia.

Ultima funcție publică deținută de Toni Greblă a fost cea de Președinte a Consiliului Legislativ, secția de Drept Privat.

Dan Cărbunaru a mai anunţat că au fost eliberaţi din funcţie doi subprefecţi, de la Brăila şi Suceava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. Alexandra Văcaru, eliberată din funcție